maanantai 26. toukokuuta 2014

Häkkiin ja ulos

Ährättiin lampaita häkkiin ja ulos kummankin koiran kanssa. Bowwen kanssa muistutukseksi ja Hurulle lisää rutiinia tapahtumiin.

Bowwe sai aloittaa. Neiti oli hieman vallaton ja fiiliksissä, mutta monessa mielessä niin luotettava. Viikonloppuna täytyy Bowwelle tehdä harjoitus/mielukuvitusrata.

Hurusen haaste on häkistä ulosotto. Koskapa olen itse niin laiska opettelemaan uusia tapoja, niin opetan koiran toimimaan oman mieltymykseni mukaan. Siihen saattaa mennä pidempi aika, mutta yritetään nyt.
Hinkattiin aitauksen suulla häkkin ja ulos useamman kerran ja kyllä se siitä alkaa sujua.
Koira työntää lampaat tosi nätisti ulos, mutta ryntää lopuksi luokseni, jolloin lampaat pompsahtavat kauemmas. Tänään sain jo ensimmäisen kerran ohjattua koiran portilla lauman eteen ennen kuin se ehti luokseni. Pellolla teimme perustreenejä: kuljetusta, stoppeja ja laidunnuksen vartioitia. Viimeksi mainittua ei oikeastaan tapahtunut, sillä Huru karkasi kokoamaan lampaat heti kun siirryin siitä hieman kauemmas. Jep, nyt Huru jo karkailee kokoamaan lampaat, pian se on yhtä villi kuin Bowwe. No ei sentään, silti se on ymmärtänyt mitä se saa tehdä ja tarjoilee nyt lauman kiertoa joka tilanteeseen.

Mukavat treenit!


Ei kommentteja: