perjantai 29. elokuuta 2014

Viikko vierähti paimennellen tuloksena PAIM3-ERI

Maanantaina kävimme fiilistelemässä lampailla ennen tämän päiväistä koetta. Rennoin mielin kohti koetta, enempää ei voi koiralle enää pähän kaataa.

Tänään pidettiin ylityövapaata ja startattiin III-luokan kokeeseen perinteisen tyylin paimennuksessa. Rata oli osin erilainen kuin edelliset: Koiran voimaa siirtää laumaa hankalissa paikoissa testattiin oikeastaan ensimmäisen kerran meidän aiempiin koekertoihin verrattuna. Bowwe on melkoinen sissi ja todella mun oikea käsi ja silmäkin välillä. Sai samalta lampaalta kolme kertaa nenään, vaan ei luovuttanut, vaan palasi aina uudelleen patistamaan marttaa eteenpäin.

Oikeasti Kimmon evästykset ennen radalle menoa pelastivat meidän tuloksen, sillä meinasin jättää sen yhden jukurilampaan laumasta kiertämään aitausta. Mielikuva Kimmon muistutuksesta antamatta periksi nousi mieleen ja en kerta kaikkiaan olisi kestänyt sitä seurannutta pippuilua luovuttamisesta ja palasin kolmannen kerran hakemaan sen möllin laumaan.

Tulos siis ährättiin tahdonvoimalla ja niinhän nämä kokeet meillä taitaa hoituakin: pisteistä viis kunhan tehtävä saadaan suoritettua ja lupa seuraavaan tehtävään saadaan. Yllättäviäkin asioita voi tapahtua: Meiltä putosi traikun perälauta syliin, mutta onneksi vasta sen jälkeen kun lambit olivat jo traikussa.

Bowwe on kuuro murunen: Usein koettaa paikata ohjaajansa tohelot käskyt - tekee kuin parhaaksi näkee - sillä on välillä parempi taju kokonaisuudesta kuin ohjaajalla. Meitin saldo tänään PAIM3 ERI.

Päivän kruunasi Bowwen Biitti-tädin PAIM1 ERI tulos, lisäksi team Mondayn valtavan mahtavat tulokset.Iloinen jokaisen puolesta ja taas syödään treeneissä kakkua!

Eihän tämäkään tulos ilman harjoittelua toki tullut. Muutama vuosi on treeneissä tullut ährättyä ja varikolla pyllisteltyä. Sen vuoksi tämä niin makealta tuntuukin.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oli se teidän rata hieno; vaikea, mutta taistellen voittoon :)

Oli taas  tänään hienoa olla beussin omistaja. Hienoja ja taitavia likkoja nämä meidän paimentytsit :)

Anne

Woollandian kirjoitti...

Hieno suoritus!Paljon Onnea

jaanakin kirjoitti...

Onnea Bowwen äidin kasvattaja-Annelle!!!

Mustilolauma kirjoitti...

Jihuu, Jihuuuuuu Onneaaaa!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vaan onnitteluista, mutta eihän minulla kasvatustyössä ainakaan siihen aikaan ollut tiedossa paimennusominaisuuksia. Ihan vahingossa tuli käytettyä emää, joilla nämä ominaisuudet oli säilyneet

Nyt tietäisin paremmin ja tiedän, että Ranskassa arvostetaan paimennusominaisuuksien säilymistä ja vaalimista. Näitä koiria (kuten Bowwea) kannattaisi ehdottomasti käyttää jalostuksessa.

t. Anne