tiistai 17. elokuuta 2010

Paimentamista vol.19

Parin viikon tauon jälkeen taas paimenessa. Mökillä löhöilyn lomassa opetin Bowwelle uuden käskyn maahanmenoon. Aiempaan liittyy niiii-in paljon negatiivista painetta, joka taas heijastui kaikkeen tottelemiseen paimentaessa.

Eka kierroksen alkaessa lampaat olivat aitauksen toisella laidalla portilla jonotamassa laitumelle pääsyä. Jätin koiran sisäätuloportin eteen maahan odottamaan, jonka jälkeen siirryin lähemmäs lampaita. Käsky hakukaarelle, lampaiden nosto ja maahan. Ha-haa taas yllätysmomentti ja koira totteli. Aja käsky välittömästi ja lauman kuljetusta.
Tämän jälkeen palattiin edelliskerran tyyppiseen treeniin: koira maahan, minä lampaiden kanssa hieman kauemmaksi, lauman läpi koiran luokse, josta kutsuin sen mukaan vieden koiran taas kauemmaksi paikalla makuuseen. Sieltä taas käsky hakukaarelle ja maahan. Muutama laukkarundi Bowwen piti taas malliksi näyttää, sen vuoksi otimme suunta-maahan-treeniä nurkassa, jottei koira pääse kiertämään itseään aina tasapainopisteeseen. Kaiken kaikkiaan eka rundi meni hyvin, etenkin kun paimenkin oli itse rauhallinen.

Toka rundi samaan tahtiin. Sen huomasin, että Bowwen on hankala lähteä mukaani jos lauma on liian lähellä. Otimme myös pari häkitystä, joista eka oli sähellystä: Koira kiertää aina aitauksen taakse tasapainoon ollessani lampaiden kanssa portilla. Olihan se käskyn alla, mutta eipä elukka taas vaan pysynyt paikallaan. Toisella kerralla suoritus oli "mallikkaampi" noin niinku meidän tekemäksi ;-). Tokihan neiti söi joka välissä pipanoita kävi useampaan otteeseen juomassa, mutta sanoisin, ettei ihan huono treeni.

Aitauksen pohja oli ihan kivikova, eipä ihme, Bowwella taas varpaan anturassa nirhauma. Marika jutteli, että tosi monella enemmän kaasuttelevalla on samoja ongelmia. Sekoittelin laventeliöljystä ja perusvoiteesta "ihmevoiteen". Aamulla varpaan antura oli jo parempi. Hoito jatkuu ja toivottavasti saamme jalan paremmaksi ennen torstain treenejä.
.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Huomenna tullaan mukaan ja jännittää jo kamalasti; ei koiran vaan itseni takia :)
Anne ja paimen Biitti