torstai 7. huhtikuuta 2011

Paimentamista vol.55

Tämä kahden treenikerran sykli per viikko sopii meille hyvin. Minulle sen vuoksi, että oikeasti muistaisin, mitä viime kerralla tein väärin/oikein ja Bowwelle saadaan hiplaustreenien jälkeen vapauttaviakin tehtäviä.

Tänään vuorossa oli peruskuljetusta pujotellen, jossa oli tarkoitus ohjata koiraa oikeisiin paikkoihin, että lambit todella menisivät sieltä mistä pitää.
Ekan kierroksen lopulla sain ahaa-elämyksen tajuten mihin koira täytyy pysäyttää, jotta lambit kulkevat sieltä mistä haluan. Hitto, kun tulikin hyvä mieli - minäkin opin!!! Lisäksi Bowwe oli kuulolla ja desibelit miltei kuiskauksia minun normaaliin volyymiin.

Toka kierros poispäin ajon treeniä. Marikalle häätyy nostaa hattua, kun antaa minun tehdä virheeni ja huomata ne itse: tehokas keino muistaa asia ja ymmärtää tekemisiään. Bowwella on tapana kaartaa hieman, kun se lähtee ajoon, sillä on vaan tarve kääntää lauma luokseni. Minun täytyy olla hyvin tarkka pysäytyksissä, ettei se ole vielä ehtinyt "lenkottaa" lauman sivulle.

Kaiken actionin ohessa B ehtii syödä suuren määrän lambin pipanoita. Ilmankos turkki kiiltää!!! Treeniporukka oli vallan hulvattomalla tuulella, Tuija heitti miltei talviturkkinsa pulikoidessaan ojassa ;-).

2 kommenttia:

Emilia kirjoitti...

Lisäravinteita Bowwen mieleen! :) Kyllä te olette ahkeria!

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä teillä on tapahtunut huimaa edistystä :-)
Me junnataan yhä lähtökuopissa...

Tanja