tiistai 12. huhtikuuta 2011

Paimentamista vol.56

Maneesin perällä oli neliöaitaus, johon virkut ja vikkelät lambit oli ajatus saada poispäin ajona. Eh-he-hee, saa arvata onnistuiko meiltä? Kyllä me kovasti yritettiin, vaan ei ihan onnannut. Tovin jos toisen hiplattuamme saimme luvan saattaa lambit häkiin kuljettamalla. Ei ollut sekään ihan helppoa, vaan lopulta onnistuimme kuitenkin.

Me olimme molemmat tänään kesäterässä: minun myöhäiset käskyt ja Bowwen pitkät askeleet(=ehtii yhdelläkin jo liian pitkälle) -> koira päätyy ohjaamaan lambeja liian kauas suunnissa.

Toka kierroksella ajoimme lampaat aitaukseen aluksi kuljetuksella. Jösses, ja kyllä me sitäkin taas hiplattiin ja onnistuttiinkin. Portti kiinni ja lambit taas ulos vapauttavaan kuljetukseen. Palautuksen jälkeen ajoimme lambit yhdessä poispäinajona aitaukseen.

Bowwe tarvitsee vielä tukea ja paljon vahvistusta ja toistoja poispäin ajossa. Aina kun käskyni ovat epäjohdonmukaiset ja tylyt Bowwella on taipumus keksiä omiaan. Positiivista sen sijaan on se, että hakukaaret alkavat olla laajat ja pysähdykset niissä täsmälliset.

Ei kommentteja: