torstai 21. huhtikuuta 2011

Paimentamista vol.58 ja 59

Tällä viikolla alkoivat ulkotreenit.
Tiistaina oli ajatus ottaa vain peruskuljetusta ja hakukaaria. Hieman meinasi Bowwe mennä taas laukalle samaa tahtia, kun ääneni nousi. Jahka sain itseni ja ääneni hallittua hidastui myös Bowwen kiito.

Tänään jatkettiin siitä mihin viimeksi jäätiin. Otin hakukaaret lähempää, jotta saisin koiran varmuudella maahan. Onnistuin. Peruskuljetusta ekalla kierroksella ja lopuksi ex tempore häkitystreeni. Jälleen tuli todistetuksi, että koiran täytyy mennä maahan, kun käsketään eikä parin askeleen päästä. Syytä oli yhtä paljon minussa ellei enemmänkin. Tössin suunnat ja käskyt plus häkitysstrategiani oli hmmm... hieman erikoinen. Peruskuljetuksessa Bowwe mnee nätisti ja nopeasti maahan.

Toka kierros samaan tahtiin. Pariin otteeseen yritystä poispäin ajonakin. Minä en sitten millään taivu siihen, että koira olisi oikealla puolellani, siitä syystä Bowwe jaksaa lenkottaa sinne vasemmalle kaartaen pikkuhiljaa oikealle. Ehkä me vielä aloitamme poispäin ajon liian läheltä lampaita. Häkityksessä sentään muistin katsella lambien päitä enkä koko ajan koiraa, siksi kai saatiin ne punnerrettua sinne. Kyy-yyl-lähän tälläkin kertaa teimme ylimääräisiä kierroksia.

Ei kommentteja: