tiistai 28. kesäkuuta 2011

Paimentamista vol.73

Jos lasketaan nämä meitin treenikerrat tunteina niin tänään tuli vuorokausi täyteen. Malja sille!

Treenattiin ranchi-kisan alkupuoliskoa elikkäs treenilampaiden sorttaus ja pikkuaitauksesta ulosotto HALLITUSTI! Irma tuli vahvistamaan käskyjäni pullokepin avulla. Korvat löytyivät ja sain sortattua paimennettavat.

Ulosottosta: Hieman hallitumpi kuin kisoissa, vaikka lähetin tänäänkin koiran liian myöhään lambien eteen ja ne ehtivät liimautua aitauksen toisella puolella märehtivien kavereidensa luokse. Parin kiekuran jälkeen villakerät päättivät kuitenkin lähteä meidän mukaan avolaitumelle. Kuljetuksessa sain estettyä Bowwea kiertämästä laumaa n. 98 prosenttisesti. Laidunnuksessa Bowwe pysähtyi ja lambitkin alottivat aterioimisen välittömästi. Sen jälkeen lähetin tyhmänä koiran kiertämään oikealta lambien eteen (oli muutens laaja kaari). Oikein huono päätös, sillä pari villakerää ehtivät jo miltei aitaukselle Bowwe perässään. Positiivinen yllätys, sain huudettua Bo:n perästä pois. Loppujen lambien kanssa jatkoimme matkaamme harjoitusaitaukselle. Sain pysäytettyä koiran oikeaan paikkaan ja portinkin auki, mutta lambit pönöttivät portilla. Kutsuin koiraa lähemmäksi ja yritin stopata sen. En tiedä vetikö herneen nenään ja meni niin pitkälle takaisin, että näki aitauksessa jo valmiina olleet lambit ja loikkasi kasaamaan niitä. Hoh-hoh-hoti, minä oli kahden portin takana ja kuuro koira yhden individualistin perässä. Sain sen pois sieltä ja haimme lampaan yhdessä muun lauman joukkoon.

Toka kierros isomman lauman kanssa avolaitumella, sähkötolpan kierto, laidunnus ja paluu varikkoaitaukseen. Onneksi oli taas lämmin keli ja koira sen vuoksi rauhallisempi ja himppasen nöyrempi. Palatessamme varikkoaitaukseen, jätin koiran tosi kauas, jotta saisin portin auki ilman lambien painetta. Mitäs tekivät lambit, valitsivat itse eri portin, joten toiveeni saada lampaat nätisti aitaukseen meni siinä. Bowwekin huomasi tilanteen ja lähti valumaan paikaltaan kohti meitä. Lähetin sen sitten lauman taakse avukseni ja sainkin melkein kaikki aitaukseen. Kahta individualistia jallittaessani ja koiraa simputtaen, se päätti loikata isompaan aitaukseen suuremman lauman seuraksi. Hitot sen kanssa, tuli sentään käskyllä ulos.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Nää teidän paimennukset on aina yhtä hulvatonta luettavaa :). Koskaan ei tiedä, mitä Bowwe on tällä kertaa keksinyt:)
Anne