maanantai 2. syyskuuta 2013

Paimenessa

Bowwen osalta treenit jatkuivat pitkälti samalla tavalla kuin edellisellä kerralla, sillä erotuksella, että itse olin tänään enemmän hereillä.
Ihan ensiksi laitumelle meno ja lauman haku meni taas Bowwen  tohottamisen vuoksi hieman pipariksi. Koira kokosi hienosti lauman ja sai sen liikkeellekin, jolloin minä siirryin enemmän koiraa vastaan, jottei se taas kiertäisi koko laumaa ympäri. Noh, joo, koira ei kiertänyt laumaa ympäri, mutta töpeksi ja hurvitteli tuonnissa niin, että lauma levisi.  Koottin lambit taas laumaksi ja jatkettiin sen kummempia motkotuksia. Samaan aikaan toinen koirakko lopetti laitumen toisessa päässä treeninsä ja ne lampaat pönöttivat sijoillaan. Bowwea selkeästi häiritsi tuo suuremmasta laumasta erillään oleva pikkulauma. Tuija huikkasi pellon laidalta, että anna Bowwen hakea nekin suurempaan laumaan. Onnistuttiin.

Hurua on nyt toipilasaikann hyvä liikuttaa liinassa ja toki muutenkin. Johanna kulki taas veturina lauman edessä ja me lyllersimme perässä. Päästin Hurun liinan irti ja katsoin kuinka se hanskaa tilanteita. Se sai liikkeellään aikaan parin lampaan erkaantumisen. Koiran tarkaavaisuus heräsi ja ryhti nousi samalla pää pyöri karkulaisten ja suuremman lauman välillä. Onneksi Huru hiljensi, jotta karkulaiset uskalsivat palata laumaan. Tässä kohtaa pääsin kehumaan koiraan kunnolla. Hetken päästä Huru huomasi Johannakin ja oli kirmaamassa tervehtimään, kun muisti, että hitto, ne lampaat. Saimme aikaiseksi tosi kivat treenit Hurullekin.

Ei kommentteja: