maanantai 12. toukokuuta 2014

Onnellinen tapaus...

Huru meinaan, voi kun olisi ollut se kamera paikalla tänään. Joudutte mielikuvittelemaan seuraavan tilanteen:
Odottelimme Hurun kanssa vuoroamme laitumelle ja pian saimme käskyn siirtyä laumaa kohden. Edellinen koirakko jäi pitämään laumaan paikoillaan ja koutsi-Tuijakin oli aikas lähellä. Annoin koiran treffata koutsin ja lyllersin koiran kanssa kauemmas Tuijasta ja lähemmäs laumaa. Vapautin tessun kannustaen vasemmalle flänkille. Puolessa välilssä Huru hokasi toisen koiran ja luikerteli treffaamaan ja perille päästyään heittäytyi seljälleen esitelleen mahanahkaansa. Tuija huikkasi Päiville ohjeena olla välittämättä koirasta. Eipä väliä, Huru oli saanut käännettyä lampaat oikeaan suuntaa eli hölkkäämään luokseni. Samaan aikaan Tuija yrittää tukahduttaa nauruaan koiran performanssille, ei jäänyt iloinen mieli Hurulta huomaanmatta ja kävikin kuittaamassa ylä viitoset koutsilta.

Treeni jatkui peruskuljetuksella, jonka ohella tein myös vaistokujetusta ja paukkasin yllättäen lauman läpi kohti koiraa, josta koiran täytyy siis valita suunta ja kääntää lauma taas ohjaajaa päin. Uusi juttu Hurulle ja onnistuin tekemään muutaman hyvän "hyökkäyksen".  Lopuksi yritin taas häkittää:jätin tälllä kertaa koiran lauman taakse ja yritin lyllertää rivakasti portille ennen lampaita. En ennättänyt saada porttia auki ja koira painoi lampaat liian nopsaan portille. Osa lampaista meni aitaukseen ja osa lähti treeniaitauksen lampaiden luo. Huru ehdotteli karkulaisten noutamista, mutta oli selkeästi kamalan hämillään lauman hajaantumisesta. Emme hinkanneet häkitystä sen enempää, vaan otimme sinne päätyneet lambit ulos ja kokosimme lauman taas kasaan.

Toka kierros alkoi lauman kokoamisen yrityksellä: Huru jäi ihmettelemään lauman taakse liian pitkäksi aikaa ja lambit päätyivät pihattoaitauksen portille. Sieltä koira sai ne nätisti taas kasaan ja kuljetukseen. Kävimme kiemurtelemassa pellolla ja palasimme häkille. Tällä kertaa tein häkityksen, niin kuin sen Bowwenkin kanssa teen eli jätin koiran minun ja portin väliin. Huru ei vielä lähde mitenkään erityisen liukkaasti laumaa kokamaan, mutta ehkä hyvä niin, sillä saan pysäyteltyä koiraa ja lambit ohjattua aitaukseen.  Onnenkantamonen, kuului kannustava kuiskaus katsomosta ;-).  Tsah, pakko ottaa lambit häkistä ulos ja häkittää uudelleen. Onnistuin, tosin en niin tyylipuhtaasti kuin ekalla kerralla. Otin vielä lampaat ulos häkistä treenin loputtua. Täytyy muistaa kuitenkin koota lauma kasaan eikä antaa sen levitä.
Positiivista häkityksissä on, että Huru ei ahdista ähertää ahtaissa aitauksissa ja se tykkää yhä edelleen totella.

Hieno päivä myös treenikavereilla!!!

Bowwe vietti sapattivapaata paimennuksesta ja miettu tottelevaisuutta autossa.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa hienolta teidän edistyminen Hurun kanssa kun me vaan Hitin kanssa hinkataan sitä ja samaa pysähdystä.

Nyt onkin jäänyt kaikenlaisten juttujen takia muutama viikoa väliin, mutta huomenna taas.

Anne

jaanakin kirjoitti...

Anne, jos Hurulla on kuulo kunnossa ja välillä totellaan , niin sillä toisella paimenella kuulon ja tottelemisen kanssa onkin tahkottu jo muutama vuosi ;-)