perjantai 4. syyskuuta 2009

IKIOMAT Sankarit...

Ovat luovuttaneet miltei 5 litraa verta. Käyntikertoja Salkalla, Railla ja Holikilla on yhteensä 10!!!
Koiralta otetaan sama määrä verta kuin ihmiseltä eli 450 ml. Onneksi kaikkien koirieni verityyppi on ollut sopiva luovuttajakoiralle. Bowwen tyyppiä ei vielä toki ole edes tutkittu, se on niin kääpiö vielä ;-), harmillisesti vanhukset ovat luovuttajiksi jo yli-ikäisiä. Eläinten/koirien veripankista enemmän tietoa löytyy EKK:n sivuilta.
Nämä muistot luovutuksista löysin "siivotessani".


Muistot nipussa

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sinun koiriesi verellä on varmasti moni kuolemansairas koira pelastettu takaisin elämään. Sen tiedon kanssa on hyvä olla.

Dopingsäännöt on vaikeuttaneet tätäkin puuhaa, mutta taitavat nykyään antaa luovutuksessa jonkun kevyemmän rauhoituksen. Ja toisaalta eihän harrastuskoiralla vissiin muutenkaan luovuteta kesken kisakautta.
t. Anne

jaanakin kirjoitti...

Toivottavasti joku on saanut avun ja varmasti onkin saanut. Lämmittää toki mieltä.

Rauhoituksesta: Juu, nykyään hujauttavat todella kevyesti, mutta taitaa silti olla kiellettyä ainetta nykyisten doipingsääntöjen mukaan. Eihän toki koiraa saa rasittaa kisamilelessä 2 viikkoon luovutuksen jälkeen. Lisäksi meitin luovutukset on jouduttu luovimaan narttujen osalta juoksujen ja pentujenkin takia oikeaan paikkaan. Holik on luovuttanut aina kun on vaan tarvittu. Yleensä vein koko trion samaan aikaan.

PaulaK kirjoitti...

Kyllä on hienoa omistaa tuollaiset koirat, ja että ennenkaikkea olet itse niin aktiivinen, koirat tuskin sinne vapaaehtoisesti menisivät.