lauantai 10. huhtikuuta 2010

Hakumetsässä... hieman laukalla taas

Reilun parin kuukauden tauon jälkeen taas hakumetsässä. Ja voe helevettiläinen laukalla taas. Ohjattavuus hanurista, paaljon itsenäistä työskentelyä ja lähetykset omalta osaltani jopa ihan perisiistä! Yhden asian Bowwe muisti hyvin: se osaa mennä tuulen alle hakemaan hajua!!!

Eka maalimies oli etulinjalla olleen puunrungon takana. Viistosti kaatunut puu ohjasi koiran pois hajulta kaartamaan vasemmalle ja sieltä keskilinjaa kohden. Paska tuuri (=huono suunnittelu) koira sai seuraavsta piilosta ensin hajun ja sen jälkeen ääniärsykkeen. Tuli vielä kutsusta luokse, mutta uudelleen lähetyksessä meni tietenkin sinne mistä hajun oli saanut eli vastakkaiselle puolelle keskilinjan lähipiiloon. Täysin eri suuntä mihin lähetettiin.. prr..le.
Jälkeenpäin viisastellen, olisi pitänyt pyytää maalimiestä tulemaan piilosta pois, jotta elikolle olisi tullut selväksi, että metsässä työskennellään siten kun ohjataan.
Sitten se ekan piilon kolmas lähetys: Nyt neiti meni etulinjan yli tuulen alle hakien hajun, tästä olen tosi iloinen - elukka osaa tehdä päätelmiä metsässä tuulen mukaan. Menin piilolle ja huomasin, että onpahan taas unohtunut kaunis käytös piilolla. Täytyy taas pyytää maalimiehiä käskemään elukka maahan heti kun se tulee piilolle.
Kolmas oli umpparissa ja senkin lähetys oli ihan hanurista, vaikka neiti menikin hajun alle ja ilmaisi umpparin hienosti. Menin piilolle ja haukku jatkui. Hyvä.

Doh, täytyy taas palata alkujuurille ja koettaa tehdä rata tuulen mukaan tjmsp. Tuhannet kiitokset treenikavereille ja tsiljoonasti rapsuja Annan ihanalle pentu-pennulle!!!

2 kommenttia:

PaulaK kirjoitti...

Kelju oli tänään mallikkaasti, mannekiininä. Vielä hakusessa hyvä kasvattaja, vaihtoehtoja on vielä belkkari, mutta suattaapi kääntyä Kelju-rotuiseen. Kelju oli laiska eikä paljoa piitannu, paitsi lihasta joka oli sulamassa, sitä piti vähän vahtia ettei tappijalat ohittanut sitä liian läheltä.

jaanakin kirjoitti...

Kelju on vähän "huono" mannekiini, kun on niin mahtava koira, vaikka nyppikin aikoinaan sen kalkkunan ;-)