tiistai 6. huhtikuuta 2010

Paimentamista vol.2

Toinen kerta ja Bowwe veti kuin hinaaja maneesiin lampaiden luokse. Koira oli siis vielä innokkaampi kuin viimeksi, jos vain mahdollista. Itse sain ohjeeksi käyttäytyä rauhallisesti, koska koira on niin vauhdikas. No joo veikkaan, että minun on vaikeampi rauhoittua kuin koiran ;-)

Eka kierros oli muistuttelua edellisestä. Bowwe heittäytyi välillä jopa liian tuttavalliseksi lampaiden kanssa, josta sitä muistutettiin sauvalla. (Saisi se muistaa hieman paremmin näpsyt nokalleen.) Hienosäädöt esim. oikeasta etäisyydestä eivät ole vielä auenneet Bowwelle, kun se ei tiedä mitä siltä halutaan, venkoilee se välillä pentumaisesti.

Toisella kierroksella minä pyörin karusellissa keskellä: Bowwe pyöritteli koko laumaa, eikä taaskaan muistanut mitä saattaa tapahtua, jos tulee liian lähelle. Aikani pörrättyä keskellä ympyrää jotenkin älysin alkaa liikkua oikein. Hitto minähän melkein laukkasin takaperin. Saatiin lopulta muutama onnistunutkin suoritus.

Mukavaa oli, etenkin kun Tanja & Yeff ja Eija & Reiska olivat myös mukana. Melenkiintoista katsella näiden kolmenkin erityyppistä työskentelyä, muista roduista puhumatakaan.
Ohessa Eijan kuvaamat näytteet ja lisää Eijan albumissa:
Kuvien Copyright Eija Haarala

Yeffillä oli huima kiertovauhti ja kiihkeälle koiralle hyvä etäisyys lambeihin


Reiska on todellinen herrasmies ja paimennus onnistuu lähempääkin


"Paimennusballeriina"
.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuo paimennuspuuha on varmaan helpompaa jos toinen jo osaa (eli paimen):)

Vaan pääasia, että on hauskaa ja koira saa tehdä sitä, mihin sillä oikeasti pitäisi olla halu ja taito.
t. Anne

Anonyymi kirjoitti...

Hauskaa oli, joten eiköhän oteta uusiksi!

Tanja ja Yeff

jaanakin kirjoitti...

Anne: Juu toinen kuvittelee osaavansa (Bowwe) ja paimen ei vielä tiedä kuinka asiat olisi parasta tuolle höyryhousulle opettaa. Varsinkin, kun räpsyt kuonolle tahtoo unohtua niin pian. Luultavasti paras tapa innokkaalle olisi vaan tehdä sille selväksi, ettei se pääse hommiin ollenkaan ellei tee oikein.
Tanja: Eikös me pian nähdäkin taas samoissa merkeissä!?

Anonyymi kirjoitti...

Hienostihan sinulla ja Bowwella menee ja paremmin sinä osaat olla paimenena kuin minä. Jotenkin aivan liikaa liikkuvia osia minulle, mutta silti olen ihan koukuttunut lajiin. Bowwe jaksaa kyllä hienosti painella nuoruuden ihanalla innolla =) Toivottavasti nähdään taas pian paimennuksen merkeissä! =)

Eija

Sonja Enlund kirjoitti...

Ehdottomasti paras kuva susta ikinä! :) Nauroin vedet silmissä!

-Sonja