torstai 3. maaliskuuta 2011

Paimentamista vol.45

Samoilla linjoilla mentiin kuin tiistainakin, tavoitteena täsmälliset ja nopeat pysähdykset. Heti aluksi Bowwe keekoili omiaan, mutta luulot otettiin heti pois. Nahkaruoskaa soii.. ;-), siis meidän tapauksessa raippa.

Itse treenissä sitten muutaman hakukaaren leikkasi taas liian lähelle lauman pyrstöjä, sain senkin oikaistua asettumalla itse parempaan paikkaan. Kaarien ja pysäytysten jälkeen vapauttavaa kuljetusta, josta myös maahanmenoja. Tässä kohtaa koira tottelee jo nopeasti ja täsmällisesti eikä valu käskyn saatuaan enää eteenpäin. Ihan ekan rundin lopuksi otimme poispäinajoa yhdessä: koira kauemmpana makuulla, lambit kauempana ja minä siinä välissä rintama suuntana sama kui elikoilla. Kutsuin koiran luokseni aja-käskyllä, josta käsky maahan sen ehdittyä luokseni ja saatuaan lambit liikkeelle. Hiffattuaan, mistä oli kyse, koira toimi nätisti.

Tänään laumassa oli yksi pönöttäjä, joka sai koko lauman jäkittämäään paikoillaan, joten päätimme luopua poispäinajosta toisella kierroksella. Toka rundilla jatkoimme hakukaaria ja pysäytyksiä.
BTW Mun karjahtelut treenin aikana kuuluivat kuulemma Saloon asti. Puhelimen kautta tosin ;-).

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Soittiko sun tasku Saloon?

Joko sinulla on kesälampaat katsottuna omalle kotipihalle? Voisit sitten Bowwen kanssa siirrellä niitä häkistä toiseen ihan vaan harjoitukseksi:)
Anne

jaanakin kirjoitti...

Eeei mun tasku soitellut mihinkään, vaan treenikaveri puheli Saloon ja sinne saakka kuulus mun komennot ;-).

Tälle kesälle ei vielä lambeja hankita. Ehkä sitten seuraavalle.