tiistai 29. maaliskuuta 2011

Paimentamista vol.52

Eka kierros poispäinajoa. Maneesin päässä sain Bowwen muutaman kerran pysäytettyä ja kutsuttua sisäflankille, jotta se ei olisi päässyt kääntämään laumaa minuun päin. Bowwe oli kyllä hieman vallaton tänään ja minullakin äänen volyymi nousi luvattoman kovaksi. Siitähän ei yleensä hyvää seuraa... enemmän keekoilua. Lambilaumassa oli yksi pönöttäjä lammas, joka haastoi koiraa yrittäen puskea. Marikan neuvosta rohkaisin koiraa vastaamaan ja sen koira tekikin saaden pönöttäjän liikkeelle.

Tokaa kierrosta varten oli yhdeltä sivultaan avoin häkki, johon lambit piti saada koiraa ohjaten, siten että itse olin yhteen aidan tolppaan "kiinnittyneenä". Näin en voinut itse vetää lambeja häkkiin, itse asiassa se oli hankalaa, koska lambit parkkeerasivat sääriinii kiinni.

Ihan ekalla yrittämällä olimme saada lambit suoraan oikeaan paikkaan, mutta pieni virhe koiran ohjauksessa ja varsin virkut lambit kirmasivat häkistä ulos. Se pönöttäjä pukitteli ja sai seurakseen myös toverin, Bowwe katseli silmät pyöreinä villakerien menoa. Hiplattiin ja hinkattiin suuntia ja käskyjä, silti saimme lambit häkkiin.
Lopuksi minun olisi pitänyt saada Bowwe paikalleen vahtimaan laumaa, josta se oli ajatus kutsua luokseni maneesin päähän. Tähän saakka taisi mennä muistini mukaan noin. Paikalla makuusta koira kutsuttiin luokse, josta sen olisi pitänyt mennä käskystä hakukaarelle häkin taakse. Bowwe taisi mennä häkkiin... hitto kun en muista miten se oikein meni. Kovasti toisella kierroksella juoksutusraippa viuhui ja minulla loppui heti keinot, kun koira ei toiminut kuin suunnittelin. Häätyy mielikuvaharjoitella kotosalla noita tilanteita.

Ei kommentteja: