tiistai 23. elokuuta 2011

Paimentamista vol.82

Kaikesta tahkoamisesta olen nyt itteni kanssa tullut siihen tulokseen, että Bowwen fiilikset tottelemiseen täytyy saada myös paimeneen. Siksi eka rundi pelkkää positiivista vahvistetta naksu/nami tyyliin. Mielestäni tuolle koiralle on pakko tehdä tämä manööveri, sillä sen suureen haluun kiertää laumaa (paremmin ohjaajan kannalta sen estämiseen) liityy nyt aivan liikaa minun luomaa painetta. Toki se taas palkkasi itseään syömällä pipanoita, mutta hetkittäin nakkipalkkakin voitti pipanat. Jatkamme tätä ainakin ekalla rundilla.

Tokalla rundilla menimme ranch-kisa rataa ja tällä kertaa sitruunapanta kaulassa. Noo... kyllä se sitronella pysäyttää liikkeen, mutta ei todella ole mikään suuri ällöttävyys koiralle, että se tekisi jotain välttääkseen sen. Saatiin rata ajettua, ilman traileriin lastausta, mutta ei mitenkään miun maun mukaan.

Bowwe ei ole millään tavalla paha tai pippuilisi minulle, se ei vaan vielä ymmärrä paimenessa yhteistyötä ohjaajan kanssa. Tahkotaan kaikessa arjessa jatkossa positiivisesti vahvistaen. Kyllä se tästä. Palkat kohdilleen ja oma asenne vielä positiivisemmaksi.
.

Ei kommentteja: