keskiviikko 15. heinäkuuta 2009

Metsässä ukkoja etsimässä

Skippasin eiliset treenit, koska Bowwen etujalan varvas oli venähtänyt kaasuttelusta siskon ranchilla. Tänään päätimme kuitenkin talutinlenkkien jälkeen suunnata taas metsään.
Meitä oli iso joukkio, sinällään hyvä: yksi on aina hakemassa koiraa eikä odottelua näin tule. Toisaalta myös ohjaajan ohjeet maalimeisten paikoista saattaa unohtua. No, niin kävi meille. Eihän pentu toki mene rikki, mutta turhaan tuli hinkattua "tyhjää", koska maalimeihet eivät olleet siellä mihin ne pyysin. Tuulet olivat keskilinjan suuntaan vastaiset.

Ensimmäinen maalimies oli vasemmalla, paikkaa en valitettavasti tiennyt ja kävimme hakemassa haisun paikasta, joka meille kerrottiin. Suunniteltu lähetyspaikka oli samassa paikkaa kun maalimies. Totta kai pentu eteni tuulen alle haisu paikkaan eli mitään suoraa pistoa se ei tällä tavalla edes opi.

Toka maalimies ei ollut sovitussa paikassa harjanteen päällä olevan umpipiilon läheisyydessä vaan solassa ennen harjannetta. Ongelma tässä oli se, että otimme tämänkin piilon hajumielikuvalla ja kuljin tosi reippaasti harjanteelle, jonne haisu oikeastaan nousikin. Lähetyspaikka oli suoraan piilon kohdalla, mikä taas ei palvele haisumielikuvaa ja keskilinjan suuntaista vastatuulta. Pentu teki hienon tyhjän tuulen alle, käyden tosi lähellä maalimeistä saamatta tietenkään hajua. Jahka minulle selvisi missä maalimies on, osasin saattaa pentua oikeaan suuntaan.

Kolmas mm oli umpparissa missä sovittiin, tosin kansi ei ollut kiinni. Tämäkin piilo mentiin haisumielikuvalla. Umppari on melkein 70 metrissä, sinne neiti taas upposi hienosti. Viritteli taas komennushaukkua palkastaan.

Vaikka treeneissä riitti kommeluksia, silti arvokasta tietoa tessusta tuli taas kerättyä: Sinnikäs, avoin ja haukkuherkkä elukka.

1 kommentti:

Sonja Enlund kirjoitti...

Reipas kakara ja omistaja :)