perjantai 24. heinäkuuta 2009

Pikarauniotreenit

Tänään kipaisimme pika-pikaa myös raunioilla. Kahden maalimiehen harjoitus uusilla piiloilla. Tuuli kuin aina, eli pyöri sinne tänne.

Eka piilo oli lähellä lähetyspaikkaa. Pentu bongasi hajun hyvin, heilutteli häntää aikaisemman kerran piilon lähellä. Tarkensi ja yritti löytää tietä maalimiehen luo. Kävelin itse alueen reunalla eteen päin, koira seurasi liikettäni ja paikansi näin sisään pääsyn.

Toiselle piilolle kapusimme kasojen kautta. Piilo oli vaakasuora luukkupiilo. Maalimies meni piilon perälle noin 3.5 metriin, ovi jätettiin hieman raolleen, jotta koira pääsisi halutessaan tunkeutumaan sisään. Piilosta tulee haisuputki kasan päälle ja mielestäni sitä kautta haju ensin tuli tirpan nenään. Tätäkin piiloa koira joutui pähkimään, mutta lopulta meni piiloon sisään avaten kuonollaan oven päästäkseen hajun lähteelle. Epäröimättä pimeää tunnelia päätyi maalimiehen kehuttavaksi. Viritteli komennushaukkua, kun palkka ei tullut riittävän nopeasti.

Raunioilla on hauska treenata, kun näkee niin läheltä koiran reaktiot hajuihin. Lisäksi siellä koira ei mitään löydä silmillään ja jokaisen treenin saa rakennettua erilaiseksi. Sen vuoksi se kai koirasta niin hauskaa onkin.

Ei kommentteja: