keskiviikko 22. heinäkuuta 2009

Mustikoita, hyttysiä ja harkkaa

Näin se näköjään menee, että harkkoja riittää tälle viikiolle miltei joka arkipäivälle. Noo, kohta alkaa loma, rento oleminen ja treenitauko.

Pompula sai odotella tänään aikas pitkään treenivuoroaan, sillä meitä oli 10 ohjaajaa koirineen metsässä. Onneksi meidän vuoromme tuli ennen vaivaisen keskilinjan suuntaisen vastatuulen tyynnyttyä, jotta saimme tuulihaisut. Maasto oli toiselta puolelta tosi peitteinen, miltei ryteikkö ja toisella puolella alue jatkui kallion harjanteen alle.

Eka piilo: Ryteikön puolella maalimies oli noin 25 metrissä. Kävimme hakemassa haisut alueen ulkopuolelta. Heikon tuulen vuoksi reaktio oli hillitympi kuin yleensä, kuitenkin selvä. Lähetin koiran etukulmaa kohden alueen alusta. Jokseenkin täydellinen laatikkopisto. Bowwe ei jätä mielellään maalimiestä, täytyy muistaa seuraavan kerran pyytää mm:ää jättämään loppunami, jotta neiti saa sinnikyydestään myös palkan.

Toinen piilo piti olla kallion yli etukulmassa 50 metrissä, mutta väärinkäsityksen vuoksi maalimies olikin jäänyt harjanteelle, jota minä en tiennyt. Hieman ihmetytti koiran vaisu reaktio etukulman läheisyydessä, mutta ajattelin tuolloin, että heikko tuuli oli syynä. Lähetettyäni tessun, se teki mielestäni ihan ihme piston, huutelin perään "väärä suunta", jotta olisin saanut sen sinne etukulmaan. Elukalla on nenä ja maalimies löytyi. Sinällään ei haittaa, mutta ajatukseni oli saada täyspitkä pisto toiselle puolelle. Näitä sattuu. Positiivista tässä pistossa oli spontaani haukku; keskutellessani maalimiehen kanssa oikeasta etukulman piilon paikasta Bowwe äityi komentamaan palkkaansa. Hyvä siis!

Kolmas oli taas ryteikössä noin 25 metrissä. Kävimme nostamassa haisut. Lähetys eri paikasta. Bowwe lähti suoraan haisun saanti paikkaan ja teki taas hienon laatikon. Ihanainen maalimies kehui koiran ja syötteli rauhassa jutellen tosi iloisella äänellä aina kun Bowwe avasi äänivarojaan. Heillä oli yhteinen hauska leikki. Lopuksi olin varannut röhkön leikkikaluksi, mutta Bowwea se ei metsässä tuntunut kiinnnostavan, ihmiset ja kehut menivät lempilelun ohi.
Hieno plikka ja hyvä treeni.

Seuraavaksi täytyy pidentää pistoja myös peitteisessä maastiossa, sillä avonaisessa maastossa neiti etenee helposti yli 50 metriin haisumielikuvan avulla. Vastainen tuuli maalimieheltä keskilinjalle ajaa saman asian.

Ei kommentteja: