perjantai 17. heinäkuuta 2009

Raunioille... raunioilla

Tänään mennään raunioille. Pienessä päässäni ajattelin Bowwelle ärsytysumppareita: koiran paikannettua piilon se ei pääsekkään maalimiehen lähelle ja turhaumahaukku pärähtää. Saa nähdä meneekö nämä treenit niin kuin suunnitelen ;-).

17.7.2009 kello 20:25
Tuulta ja puhuria sekä hellettä.
Toin Bowen seuraten (nami nyrkissä) alueelle. Kaikki meni ihan nappiin kunnes Bowwe bongasi katoksen alla olevat "ylimääräiset" maalimiehet. Toki heidät täytyy tervehtiä ja siinä samassa neiti sai jo haisun ekasta piilosta. Tässä kohtaa sain heittää hyvästit hallitulle lähetykselle. Tavallaan onneksi tuuli oli voimakas ja haisu meni todella pitkälle. Luoksekutsusta koira sai vahvemman hajun ja paikansi piilon (=liukumäen yläkerta). Neiti aloitti haukun heti (välitön mm:n kehu), ei toki "suuaukon" kohdalta vaan vahvimman hajun kulmasta. Aikansa keekoiltuaan liukumäen päällä (laski pyrstöllään sen kerran alas) ja haettuaan pääsyä lähemmäs tuli luokseni kysyen, mitä nyt. Otin pari askelta kohti piiloa kehuen koiraa. Neiti huomasi liukumäen sivussa pari puuttuvaa lautaa ja työnsi päänsä ja nenänsä "yläkertaan" miltei maalimieheen kiinni. Jopas olikin riemukas vahvistus löydölle. Ihan oli pakko neidin loppu viimeksi pussata mm. Bowwe ei jätä maalimestä vaan vahtii siihkesi kun mm on kömpinyt piilostaan ulos.

Toinen piilo oli niin ikään ärsytysumppari: palkin alus, jonka suuaukko oli peitetty siirtolavalla. Piiloa edelsi ns. tyhjän etsintää. Bowwe osaa jo käyttää tuulta hyväkseen kiertämällä tuulen alle hakeakseen hajua. Tältäkin piilolta saimme kuulla Bowwen vaativaa haukkua. Maalimiehet oli ohjeistettu kehumaan ekasta äänestä, palkalla ei tässä kohtaa ollut kiire. Tästä johtuen koira komensi ja vaati palkkaansa haukulla.

Kolmas oli myös palkin alla (tuttu kasa aiemmilta kerroilta), suuaukko (=tuulen yläpuolella) peitetty tiivimmällä matolla. Tässä kohtaa neiti ei ollutkaan niin varma haukun aloituksessa, sillä vahvin haisu painui alas rinteeseen. Koira kävi nysväämässä suuaukon, josta mm kehui koiraa. Bowwe siirtyi ennen haukkuaan hieman taaemmas ja aloitti päykytyksen.

Järisyttävät loppukehut katoksen alla oli yber ihanaa. Ja mitäs mubavaa koko treenien päätyttyä olikaan luvassa? Bowwe pääsi leikkimään Sisun, 5kk hoffipojan, kanssa. Äly ja Väläys!!!

Huomenna neiti pääsee/joutuu ekaan pentunätelmäänsä ja aivan bikinikarvassa ;-). Jännityksellä odotan neidin keekoilua kehässä!

2 kommenttia:

Emilia kirjoitti...

Onnea kehään! :)

Sonja Enlund kirjoitti...

Bowwe on taitava!