torstai 29. lokakuuta 2009

Miltei kuutamotreenit

Vaikka aloittelimme jo kello 16:00 ja pienellä porukalla (=4 hlöä), niin meinasi mennä kuutamotreeneiksi. Tuulet hieman viistosti keskilinjan myötäisesti, joten ajattelinpa vaihteeksi ottaa haisumielikuvia, nostaen kaksi hajua peräjälkeen.
Ensimmäinen oli todella selkeä reaktio. Toinen ei ihan yhtä selkeä, meidän olisi pitänyt mennä sivurajan yli, jotta haju olisi ollut koiralle selvempi (näkyi myöhemmin pistossa).

Eka pisto: Mahtavan lennokas ja suora eteneminen, äärimmäisen iloinen löytö ja ihanan osaava maalimies, joka osasi hillitä/komentaa koiraa olemaan nätisti piilolla. Varmaan se edellinen yhteinen tapaaminen ja silmäkulmavamma olivat Suskia opettaneet. ;-)

Toinen haisumielikuva ei mennytkään ihan putkeen (reaktio/haisu ei ollutkaan kyllin vahva), sillä tallausjälki imaisi B:n, mitä se etenikin koko radan mitan. Maalimies oli kallion takana, joten en voinut nähdä koiran työskentelyä saatika kuulla, sillä oli ohjeistanut palkkaamaan B:n suoraan. Tästä syystä menin piilolle, ei koiraa, kysyin mm:ltä oliko koira siellä käynyt. EI. Palasin keskilinjaa kohti ja löytyihän se pyryharakkakin. Oli kuulemma palannut keskilinjalle ihmetellen missä minä olen. Lähetin koiran uudelleen lähempää piiloa ja nyt upposi tarpeeksi pitkälle. Näistä kaarroksista johtuen veimme saman mm:n sivurajaa pitkin kolmanneksi akkeliksi.

Kolmas pisto oli hyvä, suora ja innokas, niin no, ainahan pistot ovat olleet innokkaita. Siitä olen erityisen iloinen, moottoria löytyy työskentelyyn, järki tulee sitten "joskus" hommiin mukaan.
Hyvä treeni! Mukavaa, kun olemme päässeet eri paikkoihin treenaamaan, jotta koira oikeasti joutuu kuutioimaan tilanteet aina uudelleen. Huippumaalimiehiä ei sovi unohtaa, kiitos kaikille. Tästä on hyvä jatkaa!

Täytyy sanoa, että juuri tuosta rajattomasta liikunnan ilosta pidän tässsä rodussa. Ihana katsella, kun B:t nauttivat saadessaan revitellä, lisäksi hakuhommissa saavat käyttää fysiikkaansa ja aivojaan/nenäänsä. Nyt jaloissani makaa tyytyväinen ja mukavasti väsynyt koira. Sanoisin, miltei täydellistä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä vaan Bowwella on hyvän hakukoiran ominaisuudet. Se on ikäisekseen sinnikäs työskentelmään, avoin, luoksepäästävä, rakastaa vieraita ihmisiä, kova halu liikkua, työskentelee itsenäisesti (toistaiseksi vähän liikaakin) ja se on rohkea ja itsenäinen. Järki tulee mukaan sitten hieman tuonnepan. Hyvänen aika nuohan ovat vielä aivan pentuja.

Anonyymi kirjoitti...

Ja tuon edellisen kommentin kirjoitin minä:)
t. Anne