torstai 17. kesäkuuta 2010

Hakuilemassa ystävällisten hyttysten seurana

IIihanan avarassa maamonttu_piilometsässä treenaamassa. Rataa sunnitellessamme tuulet kävivät kovin rivakasti keskilinjan vastaisesti, mutta illan edetessä pahainen tuuli pyöri kuin väkkärä. Suunnitelmat meni vähän mönkään tuuliavuista hienoihin laatikkopistoihin, mutta korjattiin se siirtyvällä haamulla (siirtymistä koira ei nähnyt).
Bowwelle 3 piiloa kaikki siirtyvinä haamuina, koira ei nähnyt lopullista piilon paikkaa.

Eka oli selkeä näkyvä haamu, joka pumpsahti maapiiloon pressun alle sillä välin kun käänsi koiran pois. Bowwe leiskahti lennokkaasti ja tällä kertaa hyvin suorana pistona, poimien haisun, pussasi maalimiestä ja lähti isolle asialle piilosta 5 metrin päähän. Ähkittyään tarpensa oli unohtanut vallan mitä oli tekemässä ja palasi ilosesti keskilinjalle. Singahti ilman erikäskyä samaa reittiä piilolle haukkuen vähintäänkin kohtuullisesti. Lyllersin piilolle hakemaan koiran.

Toista haamua Bows ei tainnut edes nähdä, sillä eteni selkeästi maastonmuotojen mukaan tuulen alle poimimaan haisun. Iloinen löytö ja nätti käytös maalimiehellä, "kirmaisin" taas piilolle.

Kolmas haamuna siirtyen maamonttuun, siirtymistä koira ei taaskaan nähnyt. Tämänkin kanssa koira askarteli sivurajalla pitkään paikantaen haisua. Työvoitto ja iloinen löytö kohtuullisella ilmaisulla.

Ihan mahtavaa, kun oli taas 2 uutta maalimiestä. Treeneissä saatiin muidenkin koirille iloisia onnistumisia. Ihan kymppi olo nyt. Koiruuskin on tyytyväinen/väsynyt, kun nukkuu tassut taivasta kohti.
.

Ei kommentteja: