torstai 24. kesäkuuta 2010

Paimentamista vol.13

Olisko tuo kolmastoista kerta sitten ollut huono enne... Kenraaliharjoitukset sunnuntaiseen kisaan ja johan meni ihan persiilleen ainakin eka kierros.

Harkkaan kuului lauman haku ja kuljetus porteista, tiukka käännös kohti seuraavaa porttia. Kuljetusta heinäpaalien ympäri kohti aitauksen porttia, josta hallittu ulosajo ja pujottelua heinäpaalien välistä kohti laidunaluetta. Merkitty alue, jossa koiran tulisi mennä käskystä maahan vartioiden laumaa, tuomarin merkistä sama rata pujotteluineen takaisin aitauksen portille. Häkitys pieneen pyöröaitaukseen niin, ettei koira mene sinne ja ulosajo aitauksen ulkopuolelta. Paluu porttien kautta lähtöpisteeseen.

Eka kierros: Ei mennyt putkeen, yksi lammaskin karkasi, vaikka Bowwe koitti kovin saada sitä kääntymään takaisin luokseni. Villakerä oli vaan jo niin lähellä suurempaa laumaa ja kotipesää, että ei meidän pikkuinen saanut sitä takaisin, vaikka meni aitojen yli lambin perässä. Bowwe sentään tuli vislauksesta minun ja lopun lauman luokse.

Marika antoi viisaasti minun tehdä virheet, jotta ymmärrän asian. Kuljettelimme laumaa nääs niin, etten katsonut juurikaan koiraa enkä takana tulevaa laumaa. Jostain Bowwe oli tällä kertaa keksinyt, että lauman keskelle on kiva mennä ja jakaa se ja siitähän se yksi onneton karkulainenkin singahti omille teilleen.

Toka kierros: Bowwe karkasi lauman noutoon, minulta vähennettiin 10 pistettä kiroilusta ;-). Marika huikkasi samalla ko ärhentelin koiralle, että kyllä se saa hakea sen lauman kauempaakin, saat enemmän pisteitä. Ahas, no hyvä niin, tuo elukka ei paikallaan kauaa nimittäin pysy. Edelliskerrasta viisatuneena peruuttelin koko kuljetusmatkan ja nythän se jo menikin paremmin. Pellolta isompaan aitaukseen tullessamme hinkkasimme taas portilla edes takas, mukana oli eräs hyvin itsenäinen lammas, joka teki mitä halusi. Vähän liikaa meille. Samainen individualisti jäkitti pyöröaitauksessa myös.

Bowwe aristi toisella kierroksella etutassujaan, lieko kuumenneet eka kierroksen kaasuttelusta.

Eija ja Reiska olivat paimenessa myös ja Eikulla mukana salainen ase Reiskan kikkareiden syöntiä estämään. Oikein tehokas räminpurkki olikin. Hoppas edes muutama ottamani kuva onnistui ;-)
Ohessa Eijan otoksia meidän tepastelusta:


Avolaitumelle meno


Yhtäjalkaa lambin kanssa
.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onnea sunnuntaiseen kisaan.
t. Anne

jaanakin kirjoitti...

Kiitos kiitos, kai me lopulta onneakin kaivataan!