tiistai 15. kesäkuuta 2010

Paimentamista vol.12

Tämä päivä ei alkanut ihan hyvin. Kotosalla Holik ja Bowwe olivat tiirikoineen pakasteen oven auki, vetäneet yhden laatikoista lattialle ja "napostelleet" yhdessä tuumin n. 5 kg possunluita napoihinsa. Jälkiruoaksi pinaattikeittoa. Molemmat niin pyöreitä, että huh huh. Ajattelin, että nooh, varmaan umpitäysi maha rauhoittaa Bowwea. Olinko väärässä, no olin!

Ekaksi kävimme taas Bowwen kanssa hakemassa laitumelta suuremman lauman treeniaitaukseen. Elukka karkasi makuusta hakemaan lauman omatoimisesti. Teki kylläkin nätin, mutta tiiviin hakukaaren. Kuljetuksessa korvat oli taas koristeena eikä muutenkaan totellut ollenkaan. Toisaalta yksikään lammas ei karannut mihinkään sen verran tiiviisti neiti kiertää laumaa. Tällä kertaa portista aitaukseen kuljetus meni hyvin ja lambit olivat paimennettavissa.

Onneksi Marika taas riensi avukseni: Yhdessä teimme hakukaaren pysäytystreeniä paikallaan olevalla laumalla. Kahden paimenen uhkan alla Bowwekin ymmärsi käydä maahan. Tää on niin toistoa edellisestä: Ei koirvia, ei korvia... Marika lohdutteli: "Se on vielä niin nuori". Tässä vaiheessa lauma jaettiin kahtia ja loput lähtivät Marikan kanssa pois treeniaitauksesta. Bowwelle tuli suuri hätä, kun lauma hajosi. Maahanmenosulkeisten jälkeen otimme häkitystä ja häkistä ulosajoa. Ovat kuulemma tulevan farmikisan yksi osa-alue. Ei ollut ihan katastrooffi eli ihan ookoo.

Tokalla rundilla jatkoimme häkitystä ja oikea-aikaista maahanmenoa, jotta homma mitenkään voisi toimia. Häkkiin ja ulos useamman kerran, perään kuljetusta ja taas häkkiin. Joudun kyllä ohjaamaan tosi vahvasti Bowwen maahan, mutta saimme kuitenkin onnistuneen suorituksen tähänkin lopuksi.

Sonja oli Batskun kanssa myös mukana ja sai suorittaa toisella kierroksella aitauksesta ulosajon ja kuljetusta avoimella laitumella ja takaisin aitaukseen. Meni muuten tosi hyvin. Sonja, saat olla ylpeä ittestäs ja koirasta!!!

Reiska ja Eijakin edistyvät, sieltä se yhteinen sävel löytyy! Reiska luottaa ohjaajaansa täysillä ja antaa lambien olla rauhassa, kun ei ole mitään paimennettavaa. Täysi vastakohta Bowwelle, joka ei luota kykyyni pitää laumaa mitenkään kasassa. Meillä on näköjään kullakin omat ristimme. ;-).

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi et nähnyt toista rundiamme. Jouduttiin sinne avoimelle pellolle! Katastrofaalista! Onneksi oli Marika ja Svedu mukana ja tulipahan nyt kokeiltua miten homma sujuu kahdella uroksella ja hyvinhän se sujui!

Eija & Reiska