maanantai 21. kesäkuuta 2010

Hakumettässä ja kotimies tyhjensi pakkasen

Uutta rataa melkein tutussa paikassa: Toinen puoli radasta oli tuttua, mutta eri suunnasta, toinen taasen mahtavan kostea (=hyttysiä joo) ryteikköinen, johon sisältyi ojan ylitys. Tuulet puhalteli, ainakin aluksi keskilinjan suuntaan myötäisesti. Uusia maalimiehiä mukana.

Ekan Bowwe näki radalle tullessamme menevän metsään, voisko sanoa "kaukoviuhkana". Nykyään neiti jo keskittyy lähetykseen. Lennokas lähtö reilu ojan ylitys, jonka jälkeen haisu ja/tai tallausjälki vei koiraa hieman vasemmalle. Bowwe tikkasi kuin singeri zik-zakkia paikantaen maalimiehen. Epähuomiossa ilmaisua ei vaadittu, mutta kehoituksesta mm. jemmasi palkkaa ja Bowwe komensi naminsa.

Toinen liikkuva haamu pressun alle, käänsin koiran pois, jottei nähnyt mm:n etenemistä piiloon. Tutut singerin zik-zakit ennen löytöä. Ilmaisu ei oikein irronnut. Tulin itse piilolle kehumaan ja tukemaan koiraa haukussaan.

Kolmas liikkuvana haamuna umppariin (=ovi auki), taaskaan koira ei nähnyt lopullista määränpäätä. Täällä piilolla haukku irtosi todella vaativasti ja komeesti, ehdin jopa itse paikalle enne palkkaa.

Neljäs valmiina lähipiilo (= 10 metrissä), presseun alla ryteikössä. Ei mennyt ohi vaan suoraan piilolle, vaikka lähetin sen 5 metriä ennen piilon paikasta. Neiti porhalsi sinne suoraan eli viistosti. Avopiilolla haukku ei irtoa samoin kuin umppareille. Lyllersin haukumaan koiran kanssa. ;-)

Ja sillä välin kotona. Eivät pidätelleet Holikkia edes kompostiverkkoviritykset jääkaapin edessä. Oli maistellut Basilikaruukkuakin tiskipöydältä. Kysymyksessä on liki 9 vuotias koira, ei siis mikään pentu... hohhoti-hoijaa!!!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

TAAS?!?!

Olethan muistanut ruokkia koirat? ;-)

Eija & Reiska

jaanakin kirjoitti...

Juu-u, se oli siis kolmas kerta ja nyt pakkanen on tyhjä ja koira teljettynä makkariin. ;-)

Harmi kun en saanut ruuvattua kahvaa irti, puuttuvan sopivan ruuvarin vuoksi. Häätyy käydä kaupoilla.

Anonyymi kirjoitti...

Onkohan sun koirilla nälkä??? ei vaan kun jonkin oppii ne sitten sen osaa kanssa.
paulak

Anonyymi kirjoitti...

Meijän mummokoirasta tuli vanhetessaan ja dementian iskiessä tuollainen, varasti kaiken minkä voi syödä, jopa tulppaanit pöydältä maljakosta.. Kerran tiputti lasivuokan joka oli tiskiin menossa mitä lie lihantuoksua muka sisälsi ja olin varma, että on vetänyt lasinsiruja vaan eipä ollut mummo moksiskaan...

Maria ja Arppa