tiistai 8. kesäkuuta 2010

Paimentamista vol.11

Ensimmäinen tehtävämme oli siirtää lampaat pihalaitumelta koulutusaitaukseen, niitä oli taas enemmän kuin se 5-6. Lampaat olivat kuuliaisia ja menivät sinne minne minäkin Bowwen ohjatessa/pitäessä lauman kasassa. Porteista kuljettiin tällä kertaa vain yhden kerran suuntaansa. Hyvä me!

Teemana yhä edelleen se käskystä maahan meno. Hitto tuo elukka koettelee: Ei kuuntele saatikka tottele. Marika riensi liinan kanssa avuksi, koska Bowwe paimentaa kuljetuksessa liian lähellä, jota taas maahan menolla olisi tarkoitus kontrolloida. No, joo kyllähän se liinan kanssa muutaman muistutuksen kanssa totteli, mutta unohti asian heti liinasta päästyään.
Saatiin kotiläksyksi mennä hevosaitauksien lähelle treenaamaan asiaa. Käsky pitää saada elukan kaaliin, jotta voimme edetä koulutuksessa uusiin asioihin (häkitys, poispäin kuljetus ja kauko-ohjaus).

Toisella kierroksella sama treeni jatkui, aika laihoin tuloksin tosin. Aluksi elukka karkasi omatoimisesti hakemaan aitauksen laidalla olevan lauman, kiertäen sentään oikeaoppisesti lauman taakse. Tästä olisi pitänyt osata päätellä, että mitä tuleman pitää. Sama korvaton koira juoksi laajoja kaaria lauman ympärillä, minä harppomassa milloin mihinkin suuntaan koiraa vastaan pysäytyksen toivossa.

Onneksi saimme kuitenkin muutaman oikea-aikaisen pysäytyksen aikaiseksi ihan treenin loppupuolella. Jotta jotain positiivista koiran mieleen olisi jäänyt, niin otin yhden häkityksen, jossa Bowwe toimi hienosti. Ei mikään täydellinen päivä meiltä, mutta haasteet kiinnostavat ja tästä vaan jatketaan.

Bowwella on yhä edelleen hyvä meininki lambien kanssa, ilman agressiivisuuden häivää. On kaiketi niin sinut ittensä ja lambien kanssa, nottei tartte hampaita käyttää. Sama piirre näkyy Bowwessa myös sen leikkiessä muiden koirien kanssa.

Treenien lopussa höpötellessämme kyselin juhannuksena pidettävän Farmikisan ajankohtaa, jotta voisimme tälläytyä ajoissa katsomaan kisaa. Ja hups, Marika saikin houkuteltua meidät mukaan kisaamaan. Niin-in, siiheksi tuon maahan menon olisi parasta olla kunnossa!!!
.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Informoi meitä sitten tarkemmin noiden Farmikisojen tiimoilta - me tullaan kannustaan!!

Eija & Reiska