tiistai 13. heinäkuuta 2010

Paimentamista vol.16

Huristelimme liki 30 asteen helteessä Somerolle lambien pariin.

Liekö hautova helle vai möksällä kirmailu vienyt suurimman laukkavaauhdin koirasta, mutta neiti oli kuulolla ja totteli ekaa kertaa näiden edellisten laukkatreenien jälkeen. Vohaa!

Eka treeni aloitettiin jo aitauksen ulkopuolella, jonne koira jätettiin makuuseen. Käskystä aitaukseen, mutta Bowwen tarve kiertää tasapainopisteeseen sai lampaat melkein ulos aitauksesta. Onneksi olin nopeampi ja sain portin ajoissa kiinni. Tästä jatkoimme pienempään pyöröaitaukseen ja lambien häkistykseen. Tuttu tasapainoilu jatkui ja koira kiersi pyöröaitausta. Romautin paimensauvallani kuuluvasti metalliaitaukseen ja koira pysähtyi kuulolle ja maahan, jotta saimme lambit aitaukseen.

Suuntien opettelua, useampi lauman kierto samaan suuntaan. Bowwe tarjosi ensin tavalliseen kello kuuteen maahan menoa, josta ohjasin sen jatkamaan samaan suuntaan. Maahanmenoja ja suunnan vaihtoja useampi, jonka jälkeen koira maahan aitaukseen, portti auki ja aja käskyllä lambit ulos. Kuumuus vei veronsa eikä koira jaksanut aloittaa laukkatuokiotaan vaan totteli hakukaarelta maahanmenon samoin kuljetuksissakin neidin korvat olivat auki. Sain jopa houkuteltua pari kertaa Bowwen maahanmenon jälkeen laumasta kauemmas kanssani lähetykseen hakukaarelle, koira kyllä vilkuili lambien suuntaan huolestuneesti molemmilla kerroilla.
Jano ja kuumuus veivät Bowwen portille, ei juonut tarjottua vettä. Hetken päästä se hyppäsi aidan ylitse katsomoon. Huusin sen sieltä takaisin hommiin, yksi lauman kierto ja maahan. Eka kierros oli siinä ja sitten letkuttamaan Bowwen mahapuolta ja juomaan.

Toka kierros suurinpiirtein samaan tahtiin. Hakukaarelta neiti yritti taas alkuksi unohtaa maahanmenon, mutta Kimmon vinkistä vaarin ottaneena siirryin estämään koiran kulun ja kas kummaa se tajusi itsekin, maahan on mentävä. Pyöröaitauksessa taas suuntien opettelua. Sen jälkeen suuremmassa aitauksessa kuljetusta rauhallisesti. Kävimme koko porukka (paitsi minä) yhdessä juomassa, lambeista vain yksi uskaltautui samalle juoma-astialle koiran kanssa. Lopuksi Bowwe päätti taas poistua omatoimisesti katsomoon. Takaisin hommiin aitauksen yli. Pieni tottis, ts. yksi lauman haku ja homma hanskassa. Ansaittu letkutus ja juomatuokio.

Oikein hyvä treeni, kaiketi ohjaajan kuumasta flegu olemus tarttui koiraan.

Ei kommentteja: