torstai 22. heinäkuuta 2010

Paimentamista vol.17

Tänään oli taas raatotreeni, kaivettiin korvat Bowwen päähän. Määrätietoisesti estäen virheellinen toiminta.

Eka rundi alkoi yhteisellä lambien kuljetuksella niin, että koira kulkee kytkettynä takanani. Hetken päästä käsky istu, jonka jälkeen siirryin koiran taakse. Luoksekutsu, jota Bowwe ei kuunnellut vaan yritti kiertää tasapainoon. Eipähän elikko päässyt karkuun, kun taluttimen toinen pää oli minulla. Tästä vielä siirryimme yhdessä koiran kanssa laumasta poispäin ja maahanmeno. Minä siirryin lambien luokse, josta kutsuin koiran aja-käskyllä ajamaan laumaa, ei siis hakukaarelle. Näitä harjoitteita jatkettiin, niin kauan että sain poimittua koiran mukaani ilman talutinta.
Heiii-i sillä on sittenkin korvat ja tottelevaisuusnappi on löytynyt. Himppasen meni välillä sijaiselle ja söi lampaanpipanoita, kun ei ymmärtänyt aina mitä haettiin takaa. Etenkin käskyn alta maasta ei tahtonut aluksi nousta millään ajoon. BTW pissasikin kerran makuultaan, hieman vaan nosti peppuaan ylös.

Toka kierros alkoi Bowwen ja yhden lampaan tulisuudelmalla. Eläimet olivat nenät vastakkain portilla ja Bowwe päätti pussata villakerää ranskalaisittain. Päästyämme aitaukseen yksi lambi oli saanut tarpeekseen ja loikkasi portin yli ja Bowwe perässä, onneksi minä oli taluttimen päässä ja neidin korvat kuulivat kieltoni. Oikeinhan se toki teki, koska lauma PITÄÄ pitää kasassa.
Episodin jälkeen jatkoimme samaa raatotreeniä, josta jatkoimme häkitykseen ja hakukaareen. Välillä Bowwe kävi ahtautumassa juomakaukaloon vilvoittelemaan.

Ihan mahdottoman hyvä treeni.

Mukana myös Eija ja Reiska, kivvaaa!
.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Huomasitko muuten, että aina kun käskit Bowwen maahan, se otti ensin "sitä ihteään" suuhun ja sitten vasta meni makaamaan. Fiksu tyttö, eihän sitä voi tietää kauanko joutuu makaamaan ja hyvä olla evästä mukana jos joutuu kauan olemaan! ;)
Bowwen ja lampaan hellä hetki oli kyllä ihanaa katseltavaa! =)

Eija & Reinoeläin

Anonyymi kirjoitti...

Tuo paimentaminen koollostaa niin kivalle puuhalle, että täytyy itsekin tulla joskus Biitin kanssa kokeilemaan:)
Anne

jaanakin kirjoitti...

Se on KIVAA, etenkin kun koira tykkää ja itsellekin on jumalattomasti opittavaa!
Tulkaa ihmeessä mukaan!