tiistai 7. syyskuuta 2010

Paimentamista vol.25

Tarkoituksena oli vetäistä Bowwelle tänään mukavat perustreenit kisojen alle. Edelisestä lauseesta voi tietenkin päätellä, ettei kaikki mennyt ihan niin kuin suunniteltiin.

Eka kierros meni parin alkukiihdytysrundin jälkeen hyvin, vaikka Bowwe taas häkityksen yhteydessä hyppäsi häkkiin ennemmin kuin kiersi sen taakse ajaakseen lambit ulos. Ei ihan kamala virhe kaiketi, etenkin kun ajoi lambit rauhallisesti ulos. Tänään merkkasin Bowwen oikean toiminnon naksulla ja tuntui tajuavan yhteyden oikeaan toimintaan eli tällä kertaa maahan menoon.

Toisella kierroksella lambit olivat valmiiksi häkissä edellisen koiran jäljiltä. Siirtyessämme portilta häkille päin Bowwe huomasi kauempaa laitumelta harjoitusaitauksen viereen tulleen lambin. Tuleva olisi pitänyt aavistaa sen vilkuilusta. Koira vikuroi muutenkin siirtymisessä, se oli sentään taluttimessa eikä päässyt karkaamaan häkille. Doooh ja sitten valmistauduin lampaiden ulosajoon häkistä, lähetin koiran häkin taakse, josta se sai suoran katsekontaktin siihen yhteen individualistiin. Lopun voitte varmaan aavistaa?!

Bowwe loikki aitauksen yli yksinäisen lampaan luokse liian vauhdikkaasti, josta seurasi että se pinkoi suuremman lauman turvaan pidemmäs laitumelle. Minä karjuin kitapurjeet ulkona koiraa takaisin ja samalla lyllersin koiran perään ja lauman luokse. Matkani ajan Bowwe niputti laumaa eikä kuunnellut pätkääkään, vaan jatkoi toimiaan. Kyllä olinkin vihainen. Marikakin oli tullut paikalle, onneksi, sillä Bowwen korvat olivat yhä koristeena. Saimme elikon kaksissa naisissa kuulolle ja pysähtymään, jotta sain sen kiinni ja pois isolta laumalta. Voi perkuleen perkuleen helekkura. Kyllä koettelee ja harmittaa.

Aloitimme treenit uudelleen harjoitusaitauksessa. Edellisestä kimpaantuneena taisi äänenpainoni olla jonnin verran viileämpi, jota koirakin kuunteli. Tarttis varmaan olla hieman iloinenkin onnistumisista, mutta tuo koiran karkaaminen laitumelle pistää kyllä vihaksi...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Bowwessakin individualistin vikaa ;) Kirjoitat kyllä niin hauskasti, että joudun nauramaan vedet silmissä vaikka tiedän, ettei sinulla eilen ole ollut kivaa ollenkaan! Olisimpa ollut paikalla!

Eija

Anonyymi kirjoitti...

Voin hyvin kuvitella, että harmittaa, mutta joskus vielä kun muistelet, naurattaa.

Bowwe on niin itsenäinen ja vahva koira, jotta siitä tulee vielä todella hyvä, kunhan vähän vanhenee. Täytyy vaan jaksaa odottaa sen aikuistumista ja toisaalta, tuossa tilanteessa, jos ne lambit on "se juttu", niin ei se välttämättä fiiliksissä edes kuule huutoja.

Anne