tiistai 14. syyskuuta 2010

Paimentamista vol.26

Kisoista viisastuneena, tänään treenattiin poispäinajoa kujassa. Bowwe oli taas bongannut laitumella olevan muun lammaslauman. Sain karjahdella tosissani, jotta sain sen ajatukset pois "karkulaisista".

Bowwe oli aluksi pidemmassä liinassa, mutta siitä ei tullut yhtään mitään. Lambien ulosajo häkistäkin tuotti sen riimun kanssa yllättäviä ongelmia: olimme kaikki kauniissa paketissa. Vaihdoin taluttimeen, mutta senkin kanssa oli yllättävän vaikeaa ajaa lampaita edellään.

Aluksi Bowwe tarjosi taas takanani kävelyä, se sille on opetettu. Hetken kuluttua sain sen kulkemaan edelläni, mutta en vielä rauhallisesti. Sen vuoksi lampaat pitivät aika haipakkaa ja niiden takana seilaus koiran kanssa oli hikistä puuhaa. Huomasivat vielä hyväkkäät, että meillä ei ole homma kunnolla hoidossa ja käyttivät sitä häikäilemättä hyväkseen. Lopulta saimme katraan kujalle: lähestyminen rauhallisesti on tärkeää, koiran pysäyttäminen oikeaan kohtaan on tärkeää plus oma sijoittuminen laumaan nähden on tärkeää, jotta lambit menisivät kujan läpi!
Bowwen pitäisi ymmärtää, ettei sen aina tarvitse/pidä kiertää tasapainoon. Saimme lambit kujaan, josta ne kirmasivat aitauksen toiselle laidalle meidän liian kovan vauhdin takia.
Saatiin lampaat pari kertaa kujasta läpi taluttimen kanssa ja sen jälkeen ajattelin koettaa ilman. Se oli sähellystä, johon Bowwe tarjosi tuttua aitojen yli loikkimista, että olisi päässyt tasapainoon. Tahkottiin hetki useilla älyttömillä käskyillä ilman mainittavaa tulosta. Taas talutin käyttöön ja onnistuneen kujan läpimenon jälkeen otimme peruskuljetusta ja häkityksen.

Tauolla Bowwe sai leikkiä ja esitellä puistojooga-asentojaan Marikan Venja-pennulle. Olipahan kiva ja rentouttava tauko.

Toinen kierros meni samalla tyylillä ja teemalla. Olin huomaavinani hieman hämmennystä koiran ilmeessä, siksi kai totteli maahankäskyä ajoittan jopa hyvin. Häkityksessä sain lampaat nätisti aitaukseen koiran maatessa paikallaan. Sulkiessani porttia elikko hyppäsi taas häkiin lambien seuraksi, eikä tullut pois vasta kun oli jo suuren aitauksen portilla. Onkohan se innokas?!

Ei kommentteja: