sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Hakuilemassa

Vesiräntää satoi niskaan, kum rämmimme koirinemme hakumetsässä. Bowwelle kolme yliheittoa haamulle ja neljäs valmiina vastatuuleen.

Yliheitoissa näytimme koiralle haamun lähetyspaikasta, josta apuohjaaja vei koiran radan vastakkaiselle puolelle. Sieltä kutsu keskilinjalle ja lähetys vauhdissa syvemmäle haamupaikasta edenneelle maalimiehelle. Bowwelle näköärsyke ei ole hyvä, sillä ei edennyt haamun alkuperäisestä paikasta tai siis ei ainkaan suoraan. Seuraavalla kerralla kun tätä treenaamme, niin täytyy käydä hakemassa haisumielikuva, jottei elikko yrittäisi käyttää silmiään.

Ekalle yliheitolle myötätuuleen koira lähti lennokkaasti, mutta eteni vain haamupaikkaan, josta kaarsi oikealle. Kutsuin sen uusinta lähetykseen, nyt Bowwe eteni jo maalimiehelle. Hyvä haukku.

Toiselle se meni samoin haamupaikkaan ja singahteli siitä siksakkina eteenpäin. Pääsi vastatuuleen jo hajulle. Ilmaisu oli retee, kun maalimies oli kyykyssä koiraan selin. Hieman oli rämplännyt tätä löytöään.

Kolmas myötätuuleen samalla tavalla kuin edelliset. Tällä kertaa Bowwe eteni haamupaikkaan ja kakkasi. Upposi nätisti syvälle (maalimies oli eksynyt sivurajasta ulos. Hyvä haukku ilman maalimiehen häirintää.

Neljäs olikin valmis vastatuuleen. Oikein lennokas lähtö. Koira upposi syvälle, mutta kaarsi ilmeisesti hieman oikealle saamatta maalimiehestä hajua. Tuli itse keskilinjalle. Läheti sen uudelleen: Koira eteni hyvin noin 35 metriin, josta kaarsi taas voimakkaasti oikealle. Kutsuin koiran lähettääkseni uudelleen. Neljännellä lähetyksellä etenin itse hieman aluelle sisään. Nyt se eteni tarpeeksi kauas. Hyvä haukku.

Mainion vaihteleva treeni.

Ei kommentteja: