perjantai 1. lokakuuta 2010

Pikahälytys raunioille

Olin Bowwen kanssa kauppareissulla, kun sain soiton, että rauniotreeniryhmässä on vajetta osallistujista. Hetken emmittyäni kipaisin nopsaan kaupassa ja sieltä raunioille.

Ei ollutkaan huono reissu: metelitreeni jatkuivat, tällä kertaa möykkä oli lähempänä piiloja ja ekalla piilolla koira joutui ohittamaan häiriön. Haukkua avattiin ennen etsintää ja kas kumma makaava maalimies oli Bowwesta kummastus ja elikko teki kaikki kevätjuhlaliikkeet ennen ilmaisua: Korvat olivat niin lotossa kuin olla ja saattaa, häntä pyöri kuin ropeli lisäksi esitteli leikkiliikkeitä ja loikkia joka suuntaan. Marica osasi kokeneena vahvistaa juuri oikeasta toiminnasta (ei jumpasta maalimiehen päällä).

Eka piilo oli palkin alla, tosin sitä ennen tutkimme tyhjät kasat matkalla. Sen verran häiriöhenkilö kalistimineen tuntui Bowwea kiinnostavan, että kummajainen oli pakko tarkastaa "hienotunteisesti" takapuolelta. Haisun perässä koira eteni ensin hieman piilosta ohi ja tunkeutui sen jälkeen palkin alle haukkumaan. Ilmaisu ei ollut kovin vaativa, kohtuullinen silti.

Otan mieluusti koiran hallintaan aina piilolta lähdettäessä, jotta koira keskittyisi seuraavaan etsintään ja saisi nollattua edellisen piilon mielestään. Tämä koiran alku kun karkailee mieluusti omatoimisesti hommiin: Niinpä elikko lähetetään aina seuraavaan suuntaan.

Toka piilo oli rinteessä oleva pressupiilo(=melkein umppari). Arvasin, että ilmaisu pärähtää umpparilla heti, hetken kuluttua Bowwe yritti tunkeutua piilolle pressun alalaidan kautta. Taisi onnistua.

Kolmas piilo olikin kauempana oleva "lemmen temppeli" (=entinen umpparikoppi). Bee bongasi edelliselle koiralle olleen piilon ja tod.näk. namin jämät maasta, jonka jälkeen eteni edelliskerran piilolle. Häh-hää, tyhjä piilo. En kutsunut koiraa mitenkään, vaan etenin radalla. Koira risteili nätisti kulkusuuntani poikki ja lopulta se haisukin osui nenään. Helppolukuinen koira, ei voi erehtyä hajun saannista: häntä pyörii ja korvat taas niin lotossa. Ilmaisi tämän avopiilon oikeastaan hyvin. Kyllä kannatti lähteä extempore-treeneihin!!!

Ei kommentteja: