tiistai 26. lokakuuta 2010

Paimentamista vol.31

Jeee maneesissa! Jee siksi, että siellä Bowwe ei pääse loikkimaan aitojen yli, joten sen hallinta on HELPOMPAA! Ja sen vuoksi teemana olikin maahanmeno/pysähtyminen käskystä, lisäksi koiran tulisi oppia, ettei se voi ennakoida käskyjä.

Molemmat rundit menivät suunnilleen samoin: Hakukaari-> pysäytys-> kuljetus-> maahan-> hakukaari-> jne. Bowwe ennakoi hakukaarelle lähetystä (ja välillä vähän muutakin), niinpä loikin kuin Peppi-pitkätossu, huidoin käsilläni varmistaakseni, ettei jokin yksittäinen liike saa koiraa karkaamaan hommiin. Aika kauan se jaksoi katsella ekoja sirkustemppujani, mutta heti kun liike pysähty ja katsoin koiraa se lähti ilman käskyä hommiin. Maneesissa koiraa on helpompi estää karkaamasta ja sainkin Bowwen näiltä karkureissuilta mukavasti takaisin paikalleen. Lopulta usean yrityksen ja erehdyken jälkeen koira odotti viimein käskyäni. Tätä treenataan jatkossakin.

Marikan palautteena oli, että minun täytyy olla johdonmukaisempi ts. jos käsky on jotain, niin en saa antaa koiran tehdä asioita sinne päin.

Eija ja Reiska olivat myös paimenessa. Kivvaa taas nähdä!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Reiskalla on muuten agilityssä tapana ottaa hatkat ja lähteä suorittamaan esteitä ilman lupaa, ärsyttävä tapa. =)

Teidän edistyminen oli hirmunen, sen huomas siinäkin kun Bowwe lähti sun mukaan käskettäessä eikä lampaiden matkaan! Hyvä te!

Eija & Reiska