sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Hakumetsässä

Olipas kivaa parin päivän raunoilla ahtaissa piiloissa könyämisen jälkeen myllertää metsässä.

Bowwelle kolme valmista maalimiestä, joista kaksi peitettyä ja kolmas umppari. Tuulet puhaltelivat heikosti keskilinajan suuntaan myötäisesti.

Eka mm. oli vasemmalla kallion päällä etukulmasta noin 10 metriä eteenpäin pressun alla. Bowwe ampaisi kuin tykin suusta etukulmaan tuulen yläpuolelle, josta lennokkaasti työsti piiloa edeten tuulen alle. Ihan mahtavan sinnikäs työskentely, jonka lopputuleman kuulin pressun rapinana ensin keskilinjalle. Ilmaisu ei ollut kaksinen, mutta se korjattiin seuraavalla piilolla.

Toinen mm. oikealla peitettynä samalla tavoin etukulmasta 10 metriä eteenpäin sekä vielä sisään sivurajalta metsikköön. Lähetys oli sammalia pöllyyttävä, sillä vauhdilla koira täräytti alueelta ulos pellolle. Palasi sivurajalle edeten eteenpäin hajulle. Tällä kertaa haukku oli vaativa ja kestävä.
Seuraava oli tyhjä pisto vasemmalle rinteeseen. Ei mikään täydellinen, sillä koira eteni noin 15 metriä eteen, jonka jälkeen jatkoi korkeuskäyrää viistosti melkein takalinjalle saakka. Koira tuli kutsusta vauhdilla keskilinjalle, josta lähetin suoraan enempiä säätämättä oikealle. Seuraavalla kerralla täytyy muistaa vaatia koiraa etenemään sinne minne lähetetään tyhjälläkin. Eihän kisoissa voi tietää mikä on tyhjä pisto ja mikä ei.

Neljäs maalimies oli umpparissa. Paikannuksessa ei ollut ongelmia, mutta ilmaisua saimme odottaa hetken. En tiedä luuliko koira saavansa suorapalkan, sillä pönötti hetken piilon ulkopuolella ennen ilmaisun aloittamista. Lopulta vaati palkkaansa kohtuullisesti.

Hyvin onnistunut treeni, Bowwe ei tällä kertaa tehnyt omia kaarroksiaan, vaan lähti sinne minne lähetettiin (paitsi tyhjällä). Biitin pentujen edistymistä oli myös mukavaa seurata!

Ei kommentteja: