tiistai 19. lokakuuta 2010

Paimentamista vol.30

Rauha/Raatokuritreeni jatkui tänäänkin. Autosta ulostulon jälkeen oli hieman haastetta pitää koira rauhassa, sillä tilan Wool-koira tuli iloisesti tervehtimään tyttistään. Kimmollekin piti keekoilla siinä sivussa. Herkuteltiin ajatuksella Bowwen ja Woolin pennuista, jotka varmasti tarvitsisivat katonkin tarhaansa, sen verran lentäväisä ovat molemmat ;-).

Eka rundi lähti taas taluttimen kanssa poispäinajoa treenaten ja siinä samalla hilliten koiran kierroksia. Hetken coolailtuamme kytkin koiran vapaaksi josta kuljimme yhdessä lauman luokse aatoksena kuljettaa laumaa hieman poispäin. Jep, meni tasan kaksi askelta seurassani päästyään lauman lähelle, sen jälkeen kiersi tasapainoon. Tästä siirryttiin taas kyntämään aidan vieruksia ajoittisia maahan käskyjä, joita koira kuunteli (ILOINEN!!!). Välillä otimme tavan kuljetusta ->maahan -> hakukaarelle -> maahan, josta koira kutsusta luokse ja seuraten kauemmas laumasta-> maahan -> hakukaarelle -> maahan. Näitä hiplauksia teimme muutaman ja loppupuoella kynsimme taas aidan vieruksia. Ihan viimeksi lähetys hakukaarelle ja kuljetus portille.

Toka rundi oli enemmän ja vähemmän ensimmäisen toisinto. Koira ehti treenin lomassa bongata mahtavan tuoreen pipanaläjän heinäpaalin vierestä, josta kävi vauhdissa hakemassa maistiaiset.
Nyt tarttee kyllä sanoa, että Bowwe oli suurimman osaa aikaa kuulolla ja minäkin tiukempi. Voip olla, että kotona tehty pakkosäätö auttoi.

Lammaslaumassa oli yksi lammas, jota Bowwe komensi enemmän ja huomasin Swedunkin ottavan sitä kovemmin kuin muita. Marikalle huomiosta kertoessani sain kuulla, että ko. lambi tujottelee koiria enemmän kuin muut. Seuraava steppi saattaa olla, että se ryhtyy ajamaan koiria takaa ;-).

Odotellessamme muita treenareita sain koettaa ajaa laumaa poispäin Swedun kanssa.
Huoh... Siis mä olen hidas... ja lisäksi kuvittelin, että Swedu osaa lukea ajatuksia ja ajaa laumaa sinne mihin ajattelen. Ihan samalla tavalla sekin lähti kiertämään laumaa ellen älynnyt/ehtinyt käskeä sitä maahan. Ja minä en ehtinyt. Swedu taisi huomata, että tämä ohjaaja ei tiedä ittekkään mitä se haluaa. Zorppa Swedu se säätäminen.
Marika antoi ohjeita ja minä koetin niitä soveltaa. Välillä päästelin niin monta käskyä perä perää, etten muistanut edes hengittää - pian olisin jo varmaan pyörtynyt. Ihan mahdottoman hyvä treeni Swedun kanssa, lopulta tajusin mitä se ohjaajaltakin vaatii. Ai niin, täytyyhän Bowweakin vielä "hiukan" treenata.

Ei kommentteja: