sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Hakumettässä

Bowwelle ajatuksena kolme valmista maalimiestä yhtä monta tyhjää.

Eka pisto tyhjänä vasemmalle vienoon vastatuuleen. Bowwe ei edennyt ihan kulmaan saakka, mutta jatkoi työskentelyä hyvin laatikkoa eteenpäin. Kutsuin koiraa keskilinjalle, josta vauhdissa lähetys oikealle etukulmaan. Koira kaarsi ennen kulmaa vasemmalle tehden taas laajan laatikon. Kutsusta takaisin lähetyspaikkaan ja uusintalähetys. Tällä kertaa eteni tarpeeksi syvälle, jopa yli sivurajan pelolle, sai sieltä haisun ja pamautti piilolle haukkumaan. Ei mikään kaksinen ilmaisu.

Toinen vasemmalle lähetys oli aikamoista säätämistä. Elikko loikki ja pomppi, ehkä se aikaisemmin kädessä ollut nakki häiritsi koiraa. Hetken rauhan jälkeen koira upposi sinne minne pitikin, tämän haukkui jo paremmin.

Kolmas pisto tyhjänä oikealle myötätuuleen. Koira kävi taas tarkastamassa umpparin jatkaen nätin laatikon. Etenin itse keskilinjalla seuraavan lähetyspaikkaan, koiraa kutsuen. Oli sovittu, että maalimies on vasemmassa takakulmassa. Koira nokitteli selkeästi tarajan kohdalla ylöspäin rinteeseen, mutta päätin lähettää koiran noin 7 metriä ennen takarajaa. Nooh, ei olisi pitänyt olla yllätys, että Bowwe eteni lähetyksestä vinosti takarajalle. Kutsuin koiran pois uusintalähetykseen. Muistutus suunnasta auttoi ja koira eteni siihen suuntaan mihin oli ajatuksenikin. Bo eteni tarpeeksi syvälle, josta olisi pitänyt saada haisu. No ei saanut. Lähetin koiran uudelleen aika monta kertaa (liian monta) edeten itse lähetyssuunnassa alueelle. Olin lopulta melkein takakulmassa ja näin, että koira kävi siellä monella lähetyskerralla. Nyt oli ihan pakko varmistaa maalimiehen paikka. Huusin häntä nimelta ja hän vastasi ihan toisesta paikasta, parikymmentä metriä ennen takakulmaa.

Huusin maalimiehen pois piilosta ja keskeytin Bowwen harjoituksen. Mielestäni ei ollut mitään järkeä palata keskilinjalla takaisin päin tai antaa koiraa työskennellä taaksepäin samasta lähetyspaikasta.

Tällaista sattuu, välillä väärinkäsityksestä tjms. Harmittaa kyllä Bowwen kannalta, ettei se saanut palkkiotaan uusintalähetyksistä, etenkin kun jaksoi tehdä nöyrästi hommia. Häätyy yrittää tehdä onnistunut harkka tulevalla viikolla.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tosi harmittava erehdys ja epäonnisten sattumusten summa tuo viimeisen maalimiehen paikka.

Kyllä Bowwe on nöyrä ja työteliäs koira; aina vaan yhtä iloisesti lähti etsimään vaikka mitään ei löytynyt. Esim. meidän Doyle olisi jo toisen kerran jälkeen lyönyt hanskat tiskiin, että hae itse.
t. Anne