tiistai 30. marraskuuta 2010

Paimentamista vol.36

Ekan kierroksen lambit olivat melkoisen varmasti kuulleet lentoemojen ja stuerttien työtaistelusta ja olivat myötätuntolakossa. Sen verran jäyhästi ne olivat paimennettavissa. Varsinkin poispäinajo tuotti Bowwelle ongelmia, kum lambit jäivät pönöttämään käännöksissä osaamattoman koiran eteen ilmekkään värähtämättä.

Ajoittain koiralla oli jo ihan oikea tyyli hommassa ja lambit ajettiin rännistä nätisti. Selkeästi Bowwelle tulee hätä rännin loppupäässä, kun lampaat kirmaavat rännistä päästyään hieman rivakammin. Tarttis saada koira etenemään rauhallisemmin ja ittelle nopeammat hoksottimet, jotta osaisi lukea laumaa ja samalla ohjata koiraa. Osan aikaa Bowwe rallatteli omiaan ja minäkin haakuroin kuten tavallisesti. Normisettiä siis.

Tokan rundin lampaat olivat huomattavasti villimpiä. Helpotti ainakin poispäinajoa, sillä nämä kaverit eivät olleet myötätuntolakossa vaan kirmasivat reilusti koiran edelle ja tiiviissä ryhmässä. Tämän vuoksi aloitimme poispäinajotreenin taluttimessa. Bowwe riuhtoo normi talutinlenkillä ihan simona sen vuoksi sille on opetettu kulkemaan minun takanani. Tottakai se tarjoaa samaa tyyliä paimenessakin ja seilaa minun takana. Ekana menevät lambit sitten minä ja sitten tulee Bowwe. Marikalla oli tosi hauska ilmaisu Bowwen tekemiselle, mitä en tietenkään enää muista. ;-).
Anyway Bowwekin huomasi rivakammat lambit ja oikein arvasin, että se nostattaa koiraa, tovin kuljettuamme villissä tunnelmassa koira lopulta ymmärsi, ettei sen vauhti saa kasvaa, vaikka paimennettavat ovatkin nopsempia. Päinvastoin. Ihan viimeksi Bowwe sai tehdä työnsä ilman talutinta ja saimme lopuksi muutaman tarpeeksi rauhallisen siirtymisen. Ei huono!

Meitin selkeä treenin paikka on pysäytyskäskyt poispäinajossa: Bowwe tulee aina tottelemaan minun sivulleni. Elikkäs käskyn saatuaan tarkoituksena pysäyttää lauma tiettyyn paikaan elikko tuleekin luokseni. Noh, eihän se homma nyt oikein niin toimi. Häätyy reenata noita kaukokäskyjä erikseen vaikka pallopalkalla ihan täälä kotosalla.

Tanja ja Yeffkin olivat piiii-iitkästä aikaa samaan aikaan treeneissä kanssamme. Taisi sitä treenitaukoa paimennuksestakin olla tovi, silti pojassa riittää intoa ja iloista tekemistä. Oli tosi mukavaa nähdä!

Tätä kirjoittaessani Bowwe uneksii: juoksee, ulvahtelee ja heiluttaa häntäänsä. Onkohan paimenessa?

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hauskaa oli, vaikka hiki tuppasi nousta pintaan :-)

Oli sitten mukava nähdä miten hienosti teillä sujui niiden nopsajalkaisten lampien kanssa

Tanja