tiistai 16. marraskuuta 2010

Paimentamista vol.34

Tämän treenikerran lähtökohta oli hieman jännittävä, sillä Bowwella oli ihan "tarjoomapäivät". Turhaan huolehdin, ei haitannut koiraa ollenkaan, ei edes tarjoillut lampaille itseään. ;-)

Ihan aluksi kävimme hakemassa paimennettavat maneesiin. Ei ollut pitkä matka tuoda lampaita maneesin takaa, mutta tulipahan taas huomattua miten tarkkaa puuhaa sekin on. Jos elikko jäi hiemankin väärään paikkaan paikalleen makuuseen, niin lambit kyllä käyttivät tuon vapaan tilan hyväkseen karatakseen maneesin ovelta. Yrityksen ja erehdyksen kautta saimme affet maneesiin.

On näköjään muodostunut enemmän tavaksi, että eka kierros on huomattavasti rauhallisempi kuin toinen.

Ekaksi hakukaari ja sen jälkeen poispäinkuljetusta, jossa oli tapahtunut edistystä edelliskertaan. Koira ajaa laumaa edessäni ajoittain jo hillitysti. Käännökset maneesin päässä tuottivat vielä hässäkän ja Bowwe kiertää lauman taakse tasapainoon. Tässä kohtaa Bowwelle päätettiin opettaa takaani kiertämistä eri suuntiin ja pysäytystä varttikaarelle, josta se voisi jatkaa lauman poispäinajoa. Hmmm. Tämä oli itselleni hyvin hankala sisäistää. Ehketi joskus. Tämän oman avuttomuusen/hitauden (käskyt liian myöhään) lisäksi Bowwen pitäisi totella välittömästi. Yhä edelleen se tulee poispäinajossa maahan käskettäessä viereeni maahan, samoin käy odota käskyllä.

Paljon on vielä opittavaa meillä molemmilla.

Toinen kierros oli pitkälti ekan kaltainen. Omat käskyni olivat edelleen myöhässä. Ihan kuin en saisi sanaa suustani, näen tilanteen, mutta en ymmärrä sanoa mitään. Huoh. Huoh. Täytyy piirrellä kaavioita mielessään, jotta ymmärtäisi miten koiraa tulee ohjata.

Mukavaa oli silti!!!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa kivalle treenille! Hauska huomata, että painiskelemme samankaltaisten asioiden ts. tietynlaisen oman hitauden kanssa. Harmi kun en päässyt eilen mukaan! =(

Eija & Reinomies