lauantai 24. syyskuuta 2011

Metsän satoa

Keväällä jo katselin lähimetsää sillä silmällä, että täällä niitä suppikisia varmaan syksyllä on. No, niin on. Ei nyt mikään valtaisa apaja, mutta reilun tunnin lyllertämisen jälkeen saalis oli kuvan kaltainen. Muutama musta torvisienikin eksyi koriini. Se onkin ihan uusi tuttavuus, Huomenna maistellaan...


Nämä päätyivät jo kuivuriin, joka pöhiseekin kotoisasti, levittäen huumaavaa tuoksuaan, tuoksukynttilät eivät voita tätä tuoksua ikuna!
.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minna koitti ehdottaa tota kuivuria meillekkin, taisin vastata sille jotain kaunista... kuten turha vehje, vie sähköä jne. ei silti on sullakin puuhelli sen yläpuolella ne vallan kuivaisi ja samalla energialla kun talo lämpiää, nih! "maailma pelastuuuu"
Paulak

jaanakin kirjoitti...

Toki sienet kuivuvat vallan vaikka sanomalehden päällä huoneen lämmössä, mutta jos haluaa kuivata muutakin (hedelmiä, vihanneksia ja lihaa) huoneen- tai hellanlämpö ei yksin riitä. Niin enkä juurikan haluaisi lihaa kuivatessani noita kärpäsiä paskomaan tuotoksen päälle ;-).

Anonyymi kirjoitti...

Just viikonlopun treeneissä muisteltiin, kuinka Jaana keräsi ja huomasi kaikki suppikset viime syksynä :) On meinaan taas aika lailla niitä hakuradalla.

Mustatorvisienet on aivan valtavan hyviä ja varsinkin kuivattuna niiden hieno aromi vain vahvistuu. Täällä päin niitä ei vaan ole.

Anne