tiistai 13. syyskuuta 2011

Paimentamista vol.87

Positiivarit kokoontuivat jälleen ja Bo:n kanssa jatkettiin samoilla säännöillä kuin aikaisemmin.

Otin tänään tarkemmin aitaukseen menon, nottei elikko karkaisi omin päin lampaille. Onnistuin. Haimme lambit ja jatkoimme kuljetuksilla kera täsmäpysähdyksillä juuri siinä kohtaa missä minä halusin. Bowwella oli intoa hyvin runs-haasti, ja mikä mukavinta, intoa myös totella. Alkulämmittelyn jälkeen häkitys ja sisäflankkien harjoittelua. Koetin aluksi ohjata koiraa aitauksen ulkopuolelta, mutta se meni enempi Bowwen hyppyharjoitteksi, siksi siirryin koiran avuksi aitaukseen. Syystä, että Bo hengaillee niin lähellä lambeja, emme saaneet lambeja keskelle aitausta, jotta koiralla olisi oikeasti ollut tilaa kiertää laumaa. Elikko pääsi taas ähräämään lambien ja aitauksen väliin. Toisinaan minusta tuntuu, että se nauttii noista ähräystilanteista.
Suuntana oikea on tässä harjoitteessa B:lle helpompi. Vasemmalta flankilta Bowwe tuo mielellään lambit luokseni, ää ää. Pönötänköhän minä sen mielestä sellaisessa asennossa, että se tulkkaa homman niin. Oma rintamasuunta näyttää olevan ainakin helpottava tekijä, jotta koiran saa kutsuttua lauman ja minun väliin jatkaakseen flankkia.
Kierroksen lopuksi otimme lambit häkistä ulos. Huh, että koiraa olikin vaikea saada pois hommista.

Toka kierros samoilla säädöillä. Lopuksi häkitys, joka meinasi mennä säätämiseen, mutta onneksi homma hoitui... meidän tavalla.

Ai niin, kierrosten välillä sain treenata Swedun kanssa poispäin ajoa. Jotain kehitystä omassa avaruudellisesa hahmotuskyvyssäni on tapahtunut, sillä kykenin jo aika ajoin ohjaamaan koiraa. Toki muutama väärä ohjaus/suunta harjoitteeseen mahtui.

Sateesta ja kurakelistä huolimatta mukavan positiivari treeni.
.

Ei kommentteja: