torstai 15. syyskuuta 2011

Yön pääskyt...

Koiramäessäkin lentelee yön pääskysiä eli lepakoita. Jännittävää mennä ulos, kun kyttävalo läpsähtää päälle ja samalla yön pääsky vilahtaa valokeilassa metsästäen yökkösen. Jännää. Mikään siippalaji se ei kaiketi voi olla, sillä täällä ei ole vesistöjä, niiden tyypillisiä seutuja. Nyt tarttee googlettaa apuja lajinmääritykselle. Pitäsiköhän jo kohta hankkia lepakkokuuntelulaite ;-)...

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Toden totta, meilläkin on lepakoita. Mihinköhän ne menee päiväksi roikkumaan? Varmaan jonnekin latojen kattohirsiin, mutta kun meillä ei ole latojakaan lähellä. Mielenkiintoisia otuksia.
Anne

jaanakin kirjoitti...

Minä en ole täältä löytänyt ladostakaan niiden pipanoita.
Tässä linkki suomen lepakkolajeihin. http://www.lepakko.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=9&Itemid=8
.

Anonyymi kirjoitti...

Lapsena onnistuin saunomaan lepakon kanssa. Kylpytakkia päälle ottaessani, lepakko roikkui hihassa kiinni. Järisyttävä kokemus! Emme keksineet muuta syytä, miten lepakko oli päässyt sisälle kuin sen, että oli tullut saunapuiden mukana liiteristä. Eli puuliiteristäkin niitä kannattaa "etsiä".

t. Merja F

jaanakin kirjoitti...

Voi Merja, voi vain kuvitella sen kauhistuksen lepakon roikuessa vaatteessa. Joskus muinoin, mekin heiluttelimme valkeaa pyyhettä lepakkojen pyydystämiseksi... arvata saattaa, että pyyhe jäi sijoilleen, kun lepakko todella lensi pyyhkeesen.

Mökkimme sisältä löytyi myös joskus kevätsiivouksen yhteydessä hyvin kuivunut lepakko. Oli kai lentänyt sisälle oven ollessa auki syksylllä ja jäänyt sinne talveksi ja... ilmakuivaantunut.