tiistai 27. syyskuuta 2011

Paimentamista vol.91

Tahkotaan ja totellaan... positiivisesti eli pohjia rakennellaan vieläkin.

Tänään itse keksimänä teemana sisäflankkeja ja toiveissa poispäin ajoa. Ehketi ei ihan järkevä yhtälö, sillä sisäflankkeja treeenatessa koiraa pyöritetään eri suuntiin lauman ympäri, mistä taas seuraa lauman tiivistyminen. Tiivistä laumaa taas ei saa helposti poispäin ajoon liikeelle. Kovin yritettiin ja muutama pätkä onnistuttiinkin. Bowwelle tuottaa vielä vaikeuksia pysähtyä oikeaan paikkaan niissä tilanteissä, jolloin olen 90 asteen kulmassa siihen ja laumaa pitäisi liikuttaa. Tessu tahtoo vaan tuoda lauman minulle.

Tänän nähtiin myös sellainen ihme, että Bowwe jäi istumaan tiitteränä paikalleen, vaikka minä liikuin lauman kanssa eikä aja-käskyä kuulunut. Tähän saakka elikko on itse päätellyt milloin liikutaan. Vislaus toimii pysähtymiseen pal paremmin ko seis-käsky, joka taas antaa koiralle luvan vain seisahtua. Tähän asti olen vislaillut ihan turpapillillä, mutta kotosalla olemme treenanneet pilliä ja just ja just saan saman äänen pillistä ulos ja koira istuu, vaikka olisi Bowweksi kaukana.

Iltasella koissut puuhasivat ulkona luiden parissa. Kiitos Annelle hirvenluista! Koiria ei saa sisälle millään, jos ulkona on jotain kaluttavaa.

Ei kommentteja: