lauantai 11. syyskuuta 2010

Paimennuksen Ranch-kisa Somero

Väsynyt ja onnellinen... noo ainakin tyytyväinen. Ennakkoon kävin lenkittämässä työparini metsässä ja kyllähän siellä erinäisiä loikkia ja kaarroksia tehtiinkin. Jotenkin kuvittelin, että olisin saanut sitä väsytettyä...

Somerolla aamu alkoi rataan tutustumisella. Minun avaruudellinen hahmotuskykyni tarvitsi muutaman mielikuvakävelyn, jotta rata painuisi mieleeni. Tulokset lisätty 13.09. Kisat käytiin sovellettuina FCI:n Traditional Style säännöillä.

Meidän suoritusvuoro oli viidentenä ja sitä ennen nähtiin hienoja suorituksia. Nappasin koiran autosta suoraan hommiin, aivan kuin harkoissakin. Kuljimme yhdessä häkin ja lampaiden lähelle. Kytkin koiran irti ja mukamas lähetin sen häkin taakse. Tiesin kyllä, että ei se sinne pysähdy vaan loikkaa jossain vaiheessa häkkiin. Loikki sinne ja ulos aikas monta kertaa, en jaksanut enää laskea. Saimme lambit nätisti ulos ja haltuun. Tästä osiosta pisteitä 18/20.

Seuraavaksi kuljetukset paalien ympäri ja porttien läpi. Lampaat eivät taida ihan kamalasti paineistua, vaikka Bowwe kulkeekin tosi lähellä. Vaaniminen paineistaa näkemäni perusteella lambeja huomattavasti enemmän. Tästä meille pisteitä 17/20. (Näihin pisteisiin laskettiin myös avolaitumella tehty paalipujottelu)

Sitten oli vuorossa laitumelle meno ja portti. Huh heijaa. Annoin Bowwelle käskyn liian aikaisin ja se hyppäsi aitauksesta yli ennen kuin kaikki lambit oli avolaitumella. Tästä seurasi, että se ekana yksin oleva lammas päätti lähteä karkureissulle. Kimmon/tuomarin ohjeesta aiemmin otin muut lampaat mukaani ja lyllersin Bowwen avuksi, jotta karkulainen saataisiin laumaan takaisin. Onnistuttiin!!! Pisteitä näistä ylmääräisistä kuvioita vähennettiin niin, että meille jäi pisteitä 1/5.

Tämän jälkeen paalipujottelu (pisteet edellä) laiduntamaan. Bowwe teki pari ylimääräistä laumankiertoa ennen kuin kuunteli maahan-käskyä. Lisäksi karkasi yhden kerran käskyn alta. Tästä pisteitä 17/20.

Paalipujottelu ja takaisin aitauksen portille. Nyt portti meni nätisti ja Bowwe kiersi rauhassa lauman taakse portin sulkemisen ajaksi. Taisi mennä jopa maahan käskystä. Pisteitä 5/5.

Kuja meni meillä peruskuljetuksena, ohjaaja edellä, sillä Bowwe ei osaa vielä eteenpäin ajoa. Saatiin sentää yksi piste 1/5.

Häkitystä edelsi kuljetus portin läpi, josta koira maahan. Avasin portin väärästä paikka (kuulin jälkikäteen), mutta sillä ei ollut merkitystä suoritukseen, sillä tämän kämmäsin ihan itse. Tai no, kun koira häkkiin ajossa hyppää aitaukseen omatoimisesti, niin pakko kai se portti on sulkea, ettei lambit karkaa. Tein sen liian hätäiseen ja tönin lambia portilla sisään, joten pisteitä siitä vain 1/10.

Meitin pistesaalis 60/90. Tuomari oli väköstellyt lisäkommentin kannustukseksi meille, se kuuluu näin: Valtavan hieno!

Ihan mahdottoman iloinen: lampaat eivät karanneet (kilttejä lambeja) ja itse tein takeperinkävelyn MM:n. Välillä ehdin jopa miettiä röökinpolton lopettamista, sen verran kovaa mentiin.
Parasta kaikessa oli nähdä treenikavereiden hienoja ja hallittuja suorituksia ILOINEN jokaisen puolesta!!!

Hienosti järjestetty kisa!!! Tässä kohtaa täytyy tehdä tsunamiaaltoja Marikalle ja Kimmolle. Lisäksi Tanjalle ja Eijalle & Mr.Linssille kiitokset mukavasta seurasta ja aaltoja kannustuksesta ja mukana olosta!!!

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Valtavasti onnea paimenelle ja paimenen oikealle kädelle; olitte hieno tiimi :)).

Anne

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut hienosta suorituksesta! :) Tuo homma kuulostaa ihan mielettömän monimutkaselta ja hankalalta. Kiva ois kyllä päästä joskus Noidanki kans kokeileen. Tsemppiä jatkoonki paimennus-uran kans! ;) Terv. Titta & Noita

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut myös meiltä!! Kivaa olisi joskus päästä touhua katsomaan. Terkkuja Jykältä!
t. Merja F

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä te vaan ootte mahtava pari :) Hyvä!! Täytyisi joskus raahautua katsomaan sitä menoa ja meininkiä.

-Maria-

jaanakin kirjoitti...

Kiitos onnitteluista! Seuraavaankin koitokseen olen ilmoittautunut. Muutama asia täytyisi saada koiran kalloon iskettyä ennen sitä, jotta olisi mahdollisuus suoriutua vielä paremmin tai edes yhtä hyvin.

Tulkaa nyt ihmeessä katsomaan joku kerta paimennuspuuhaa. Yleensä Bowwe järjestää silloin pari ennalta näkemätöntä erikoisnumeroa! ;-)