torstai 2. syyskuuta 2010

Paimentamista vol.23

Jatkoimme pienemmässä aitauksessa viikon takaista treeniä. Bowwekin jatkoi lennokkaita aitauksesta poistumisiaan. Täytyy myöntää, neidillä on mahtava hyppytekniikka, saisi tosin esitellä sitä jossain muualla ;-)

Ekalla rundilla taisi lampaita olla 5 tai 6, joita Bowwe ansiokkaasti taas kiersi ja olisi kiertänyt enemmänkin. Elikko lennähteli myös aitauksen yli, ekalla kerralla muun laiduntavan lammaslauman perään, krääk-huutaa.-jaanakin, koira takaisin portin kautta. Hetken kuluttua perushakukaari_treenin jälkeen maahanmeno alkoi taas unohtua -> painetta koiraan -> meni pari kertaa jopa nätisti maahan -> koira ryhtyy kiertämään taas laumaa -> painetta ja taas se meni aitauksesta yli. Kimmo siirtyi aitauksen reunalle.. hah.haaa, pirpana älysi kiertää/väistää paikan (haki uuden ylityspaikan myöhemmin). Joo, kyllä tällekin kerralle osui hyviä hetkiä, niistä erityisen iloinen.

Tokalla kerralla lambeja olikin vain 3 ja Bowwen kierrokset nousivat ja samalla kuulo oli hävöksissä. Painostaessani hakukaarelta kauemmas Bowwe ratkaisi tilanteen hyppäämällä aitauksesta ulos ja palasi "mallikkaasti" tasapainoon hypäten aitaukseen lauman taakse kauempaa. Neuvokas koira, alkaa olla jo liian viksu mulle ;-). "Yhteistyökumppanini" suoritti näitä omatoimisia liitojaan useamman kerran ja näytti siltä, että palkkaa itteään hyppimällä. Sain muutaman kerran koiran mukaani maastamakuulta, oikein hyvä. Jos en nyt ihan väärin ole tulkinnut, niin koirale suunnat alkavat olla jollakin mallillaa päässään. Bowwe hakee itseään hyvin tasapainoon ja suhtautuu nätisti lampaisiin, oikein iloinen.

Pohdintaa: Bowwe muistuttaa kovasti Salkaa nuorena, joka oli myös "hieman" haastava tapaus kouluttaa, mutta niin vain Salkakin pään täyttyessä 3-vuotiaana ryhtyi tekemään hommia yhdessä. Toivoa on siis vielä! Ranchi-kisoja ajatellen meillä ei ole kovin ruusuiset odotukset näiden edeltävien treenien pohjalta, mutta sinne mennään silti. Bowwe väköstelee juoksujaan just sopivasti, mun tuurilla tärpit on kisojen aikaan ;-).

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ette oo agilityä vieläkään Bowwen kanssa meinanneet? ;)
Harmi kun me ei päästä kai koko syyskuussa paimeneen kun siellä on niin täyttä =(

-Eija & Reiska

jaanakin kirjoitti...

Juu, agiliito ei taida olla mun laji, etenkään nopean koiran kanssa ;-)
Minä myöhästyin kanssa noiden syyskuun treenien kanssa auttamattomasti. Olen varalla useammalle illalle, katsotaan kuinka meidän käy.