maanantai 20. syyskuuta 2010

Paimentamista vol.27

Treeni alkoi treenilampaiden valinnalla/erottamisella suuremmasta laumasta. Sain koukkia ne 8 onnelista paimensauvalla häkkiin odottamaan. Ensimmäinen vuorossa ollut koira ajoi loput laitumelle.

Bowwelle treeninä poispäinajoa, välillä myös rentouttavaa tasapainoilua ja tuttua kuljetusta. Poispäinajo tehtiin taas taluttimessa. Aluksi Marika kulki lauman edessä, jotta lampaat liikkuisivat tasaisemmin ja treeni olisi aluksi helpompi. Marikan siirryttyä katsomoon jatkoimme kaksistaan ja yhä taluttimessa. Ja on muuten hankalaa kääntää isompaa laumaa koiran kanssa hienovaraisesti 90 astetta tiettyyn suuntaan. Eka rundin jälkeen taas vapaana kuljetusta ja lopuksi häkitys. Sinnehän se taas loikkasi lambien sekaan, vaikka treeni oli loppu. Olin jo melkein harjoitusaitauksen portilla, kun se luovutti ja palasi luokseni.

Toinen kierros on aina ollut Bowwella lennokkaampi ja minulle hikisempi - esitin taas tod.näk. valtavia loikkia sauvoineni. On vaan niii-iin nopea tapaus tämä pikku tirppu. Tottelevaisuudessa meillä on vielä paljon tekemistä, mutta Bowwen ansioksi on kyllä nyt ihan pakkoa kertoa, että edistystä on tapahtunut. Näin se pikku hiljaa taipuu itsepäisempikin vitsa, murtaa sitä en halua, hiljaa hyvää tulee. Talven aikana maneesissa hiplataan yksityiskohtia ja reippaasti perustottista PK-puolen rientoja varten.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olimme eilen päivällä Biitin kanssa paimenessa ja vettä tuli aivan kaatamalla ja aitaus oli yhtä liejua.

Eka kierros meni Biitiltä kohtuullisesti, mutta toisella se taas turhautui, haukkui ja komensi minua, hajotti kolmen lampaan laumaa huvikseen. Marika tas totesi, että se turhautuu näin pieneen laumaan ja tekemisen puutteeseen. Biitti haluaisi paljon enemmän vauhtia.

Meillä tuntuu olevan lennokkaita ja työteliäitä koiria. Vaihtia riittäisi molemmilla :)
t. Anne

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa hyvin menneeltä treeniltä kaiken kaikkiaan kun ottaa Bowwen pirskahtelevan luonteen huomioon! =)

Eija