keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Salka-muori terveystarkissa

Eilen lenkillämme Salka vingahti ja oli selkeästi kivuliaan näköinen käydessän varovasti maahan makaamaan. Olin huolissani, sillä Salka ei ole elämänsä aikana vinkunut muutoin kuin oikeasa kivussa. Odottelin hetken ja frouva jatkoi itse matkaansa kuitenkin ikään kuin niska jäykkänä. Kotiin päästyämme se söin ihan normaalisti, mutta mennessään maate sama vingahtelu jatkui. Sen silmistä näki, että sitä sattuu. Sydäntäni puristi ja ahdisti nähdä muorin kivun täyttämä katse.

Huushollissa ei tietenkään ollut kipulääkettä. Soittelin ystävälleni ja sain pari Norocarppia, jotta selviäisimme tähän päivään. Aamulla unien jälkeen Salka oli vieläkin jäykkä, joten päätin tilata lääkärille ajan.

Lekurissa muorille tehtiin perusterveystarkastus, jossa selvisi, että Salkan vasen puoli on huomattavasti heikommassa kunnossa ja jumissa. Muutoin frouva oli ikäisensä kunnossa ja sydän pamppaili vahvasti edelleen. Lisäksi lääkäri puhkaisi toivomuksestani Salkan kyljen rasvapatin. Odotin jotain valtavaa tali-möhnä-purkausta, mutta sieltä purskahtikin vähintään puolen desin verran kuusen vihreää litkua, jossa oli hivenen talikikkareita. Sanoisin, että jestas miten mahtavaa oli katsella sen patin tyhjentyvän (=halvat ja vinksahtaneet huvit minulla).

Salka sai vaivoihinsa kipulääkekuurin ja suosituksen jatkaa kipulääkettä ylläpitona niin kauan kuin koira elää. Samalla lääkäri varovasti totesi, että eihän Salkan aika tässä elämässä enää kovin pitkä ole. Niin-n kyllähän tuota asiaa tulee miettineeksi joka päivä, raskain mielin...

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi Salka-mamma raukkaa... Toivottavasti olo siitä paranee.

Tanja

Anonyymi kirjoitti...

Voi Salkaa. Kipulääke kyllä tehoaa, jos kyseessä on vain lihasjumit ja nivelongelmat.

Voi miksi koirien ikä on niin lyhyt.

t. Anne

PaulaK kirjoitti...

Kaikki kestää aikansa, kivunestolääke on paras tässä vaiheessa.

Anonyymi kirjoitti...

Raskasta aikaa rakkaan kanssa tuo. :( Toivottavasti muorin vointi kuitenki kohenee ja saatte nauttia vielä kullan arvoisista yhteisistä hetkistä! Kun aika koittaa, kovasti voimia päätöksen tekoon. -Titta&Noita