maanantai 7. heinäkuuta 2014

Yllätys... maanantaina paimennetaan

Team Monday ja paimennukset. Lämpötila pellolla oli varmasti yli 30 astetta, joten kaikkien kannalta rauhalliset treenit olivat fiksuin ratkaisu.

Bowwe sai koota lauman laitumelta ja jakaa toiselle laitumelle puolet katraasta Marikan treeneihin. Oi, miten monta asiaa tuli taas pelkässä isomman lauman jaossa "muistutuksena" pohdittavaksi.

Jaon jälkeen Bowwelle poispäinajoa/sisäflankkiteenit liina perässään. Aluksi roikuin liinassa kiinni ja lopulta Bo ryhtyi itse huolehtimaan laumasta, vaikka olin käskyttämässä sitä taustalla. Johannalta hyvä huomio, joka hyvinkin liittyy meidän peruskuljetuksen ongelmaan: Päästän koirat liian lähelle, olisi ehketi viisasta muistuttaa etäisyydestä myös liinassa. Se vaan tuntuu turhalta, kun lampaat kulkevat rauhassa ilman suurempia paineita. ;-)

Entäs Huru. Huoh. Ei korvia, ei korvia, ei korvia laisinkaan. Juu ei jää portille odottamaan, jotta pääsen laumalle. Karkaa ilman liinaa, Tuija onneksi roikkui aitauksen ulkopuolella liinan päässä, mutta silti painiksi meinasi mennä. Entäs sitten aitauksesta ulosotto - miten ihmeessä Hurulle on nyt tullut niin jumalaton kiire stoppaamaan laumaa, ettei se malta edes kepin pelossa jäädä aitaukseen. Jatkossa emme yhdistä näitä hallintatreenejä ollenkaan lauman ulosottoon, ennen kuin neiti on tajunnut jutun juonen.

Pellolla mentiin liinassa poispäinajoa ja sisäflankkeja/suuntia, jotta stopit ja suunnat jäisivät muistiin. Hienosti Huru tsemppasi ja lauman vartioinnissakin jäin yhdern muistutuksen jälkeen paikoilleen ja jopa 8 metrin päähän minusta. Lampaat ajettiin helteen vuoksi juomapaikalle ja pysyivät sen vuoksi nätisti formussa vartionnin aikana.

Kiitos Affet, opetitte minulle jälleen muutaman perusasian itsestänne. Kiitos myös koutsit ja treenikaverit. On vain niin tärkeää katsoa muidenkin treenit ja erilaiset koirat: treenikerta ei ole yhtä kuin oman koiran treeni, vaan myös treenikamujen treenit! Voi voi sentään jopas nyt ollaan kiitollisia. Kiitos kiitos ;-)

Ihan loppuviimeeksi Baila Bailan emännälle, Annikalle, vielä iso käsi "paimennussauva-hankinnoista".

Ei kommentteja: