sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Hakumetsässä muistuttelua vol 2

Tuulet keskilinjaa myöden vastaiset. Ilmaisuja ei tänään juurikaan otettu/vaadittu, ainoastaan nättiä käytöstä piilolla.

Ensimmäinen piilo lähellä 15 metrissä. Kävimme hakemassa haisut 15 metrin päästä tuulen alta. Lähetys eri putkestä kuin haisun hakureitti. Piilo oli oikein mukava kallion kolo kuusten alla. Elukka joutui tekemään kovasti paikannustyötä. Muutamasta haukusta jo palkka, kunhan on vaan nätisti piilolla.

Toinen piilo kallion harjanteella 50 metrissä samoin kolosessa. Haisut haettiin harjanteen ja tuulen alta. Lähetys samoin kuin edellisessä. Hyvä suora pisto. Ei ilmaisua.

Kolmas olikin taas hieman hankalampi. Haimme haisut taas hyvin kaukaa, jotta jäisi lähetysrakonen sekä koiralle tilaa tehdä laatikko. Bowwe lähti innokkaasti ja kiersi hajun alle. Paikannuksessa se oli taas tehnyt pitkään töitä. Ehdin jo lähteä piilolle päin, kun neiti vielä tuhtasi sivurajalla. Sinnikkäästä työstä palkkana iloinen löytö. Pari haukkua.

Neljäs noin kolmessakymmenessä metrissä, josta oli hieman helpommin hajut poimittavissa. Tämä oli täysin valmis maalimies ilman haisumielikuvaa. Koira oli jo hieman väsynyt edellisistä piiloista ja helteestä, joten ei jaksanut enää singahtaa sammaleet pöllyten. Ehkä tästä syystä poimi hienosti edetessään poikkituulesta hajun. Hieno haukku piilolla.

Ei kommentteja: