perjantai 21. toukokuuta 2010

Raunioilla

Meidän pentutreeneissä ei ollutkaan kuin kaksi osallistujaa, ei haitannut, otettiin kaksi kierrosta. Ennen raunioita treenattiin ketteryystelineitä, jotka ovat Bowwesta tosi hauskoja ja helppoja, siksi vauhtia oli hieman liikaakin.

Ekalla kierroksella lähetyspaikka olikin ihan toisaalla kuin normisti. Hah, että koirat ovatkin tapojensa orjia: Bowwe päätti, että taakse jäänyt alue oli tarkastettava, vaikka sinne ei lähetettykään. Piilo oli liukumäen yläkerrassa. Piti olla umppari, mutta takaseinän olivat tulevaisuuden toivot repineet irti. Koira sai kouhottaessaan sivutuulesta haisun, tiukka käännös piilolle ja ilmaisu.
Maalimies siirtyi seuraavaan kaivo-piiloon, josta kävimme hakemassa haisumielikuvan. Nyt lähetyskin oli hallittu ja suunta oikea. Bowwe varmisti kohteen kiertämällä ja lopulta nousi reunalle haukkumaan.

Toisella kierroksella maalimies oli umpparissa, johon on kaksi luukkua. Aloitimme etsinnän palkkien päälle lähetyksellä, ts. koira tarkasti tyhjää aluetta. Teki senkin mielellään, kun sai samalla kiipeillä. Jumpan jälkeen lähetin koiran sivutuuleen, mutta taaskin neiti oli sitä mieltä, että toinen alue (normisti aloituspaikka) pitää tarkastaa ensin. Palasi kutsusta ja korjasi suunnan toivottuun. Tuuli painoi hajun alueen laidalle aidan viereen, josta koira poimi sen ja paikansi ensin piilon toisen sisäänmenon. Aikansa siellä nuuskiessaan kiipesi kasan ja piilon päälle haukkumaan juurikin oikean luukun kohdalle. Umpparit ovat sekeästi Bowwen juttu ;-).
.

Ei kommentteja: