keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Paimentamista vol.6

Bowwe pienen tauon jälkeen taas lambien joukossa. Itse olin sunnuntaina katsomassa FCI:n säännöillä käytyä paimennuskisaa samaisessa paikassa.

Koiralle oli tarkoitus jatkaa siitä mihin viimeksi jäätiin, eli hakukaaren opettelua sekä lauman taakse maahanmenoa. Tämän päälle lauman kuljetusta asialliselta etäisyydeltä. Vaikka minä sössin suuntien kanssa Bowwe suoriutui ohjaajasta huolimatta mallikkaasti. Tekee työtään selkeästi rauhallisemmin, kuuntelee käskyjä ja tykkää hommasta.

Ajattelinpa pienessä päässäni myös, ettemme ajele epäviralliseen CANTiin, sillä koiran taipumus on jo todettu. Käytän ne rahat mieluummiin oikeisiin harkkoihin ja tähtään FCI:n viralliseen HWT:hen.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Asiaa. Jos koira jo paimentaa, niin turha sitä mihinkään epävirallisiin taippareihin on kuskata.
t. Anne

Anonyymi kirjoitti...

Ihmettelinkin, että mitä sinä Bowwea olet mihinkään Kuopioon kuskaamassa kun sehän nyt on nähty että paimentaa ja ilmeisen hyvin kirjoituksesta päätellen! =) Ensi viikkoa odotellessa, mekin päästään tositoimiin pitkästä aikaa! =)
Eija & Reiska

jaanakin kirjoitti...

Aluksihan ajattelin, että käydään vain kerta-pari, jotta näen onko koiralla vaistot tallella. Tämä vaan ettei tartte "turhasta" maksaa kun/jos CANTiin mennään.
Tämä homma vaan vei mukanaan, etenkin kun saimme huomata mitä kaikkea puuhaan liittyy. Itselle paljon uutta opittavaa sekä koiran ilo ja into tehdä.
Bowwen vieteille ainakin ko. kokemus ja treenaus sopii. Tavoiteet eivät toki ole bortsujen tasolle/kokeille, mutta boseronit tekisivät kyllä osansa suuren lauman siirtelyssä. HWT on tähtäimessä tällä saralla.

Anonyymi kirjoitti...

Niin sitä pitää! Oli se niin hienoa katseltavaa, kun viimeksi olitte paimentamassa. Bowwe on niin rauhallisen keskittynyt hommiinsa!

Tanja