tiistai 25. toukokuuta 2010

Paimentamista vol.9 ja esineitä

Nyt on Bowwen rauhoittumisen aika ohi! Virtapiikki on ollut huomattavissa myös hakutreeneissä, sama laukkameno jatkui lambien kanssa.

Eka kierroksella suuressa aitauksessa hakukaarelta lauman taakse maahanmeno ei meinannut millään onnistua. Paimen oli ko mikäki lihava nurejehvi "pitkine" loikkineen koiran perässä. Onneksi vieressä oli pienempi aitaus, johon Bowwe mallikkaasti ja rauhallisesti lambit sai paimennettua. Nyt kaarelta pysätys onnistui ainakin pari kertaa. Kuljetuksissa sentään maahanmenokäskyä toteltiin. Paimen huulilta todistettavasti muutama kirosanakin taisi päästä ilmoille, josta sauvan heiluttelija ei ole ylpeä. Tarttis omat hermot saada kondikseen.

Marikan huomio: Bowwen kaaret ovat jo varsin ilmavia eli on ymmärtänyt, ettei hakukaarella rynnätä laumaa kohti vaan sen taakse ja kaukaa, jotta lambit eivät häiriinny.

Toinen kierros ja sama hupsuttelu jatkui, myös paimenen osalta. Huomasin kesken treenin, että minulla on ainakin 5 eri käskymuunnosta maahan käskylle. Ei tartte ihmetellä miksi minua on vaikea totella. Myös jokunen nurejehvi loikka koiran perässä tuli tälläkin kertaa otettua, josta katsomo varmaan oli "ihastuksissaan". Kaikesta huolimatta hauskaa meillä oli ja mikä on todella positiivista, Bowwen rauhallinen käytös lambien kanssa jatkui, vaikka muuten laukalla olikin.
Kyllä vain, oikein positiivinen mieli taas jäi.

Eija ja Reiska jäivät vesisateeseen paimeneen, kun jo lähdin kohti Histaa ja Tanjaa & Yeffiä tapaamaan esineruututreenien merkeissä. Ensin kävimme päästelemässä koirista suurimmat höyryt pois metsälenkillä. Kaksikolla oli kivaa ja sitä riemua oli myös mukava katsella.

Esineille tallasimme 50 metriä syvän suikaleen siten, että autojen takaluukuista näki alueelle. Tämä siksi, että Bowwe saa katsella ensin Yeffin esineruudun, josko olisi jäänyt jotain mieleen. Yeff teki tosi innokkaasti hommia ja toi kaikki kummallisetkin vieraat esineet.

Bowwelle Tanja vei esineet näyttäen/herättäen ilmaheitolla koiran kiinnostuksen. Lähetyksessä Bowwe meni ensin Tanjan luokse ja teki taas hieman omiaan, mutta irtosi lopulta myös alueelle. Selkeästi koira jo osaa nenänkäytön esineille, mutta lähetyksessä se vielä empii ja ämpyröi. Kolmas esine oli sille liikaa ja mielenkiinto lopahti heinän syömiseksi. Pähkittiin Tanjan kanssa, että seuraavan kerran kun treenataan yhdessä viljellään ylettömästi esineitä täysikokoiseen ruutuun ja laitetaan koirat yhdessä kilpailemaan esineistä. Salka tykkäsi sellaisista treeneistä.
Muutens tänään on Bowwekin saanut tehtävää päivälle tarpeeksi - makaa tyytyväisenä jaloissani ja yhnöttää unissaan. Varmaan uneksii terveisiä Yeffille!!
.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Teillä ollut kiva päivä! "Katsomossa" olleena voin kertoa, että Bowwen emäntä tarjosi kustannuksellaan oikein hyvän lyhytelokuvan! ;-) Minä ehkä toisen omalla vuorollani... Tuo maahan-käskyjen määrä taisi kyllä olla alakanttiin..? ;-)

Eija & Reiska